V:RGO за 2018-а: Очаквайте много прогрес от SKG! +Албуми и яки проекти с MBT, Murda Boyz, Dim4ou, Dara и др.!

10805
16 Април 2018, 20:15

Официално вмъкнахме и V:RGO в ресора ни с интервюирани артисти от родната рап и трап музикална сцена. За откровенията му допринесоха феновете, които отправиха своите въпроси към него миналата седмица. 

 

Автоматично изключихме запитванията за бъдещи участия на изпълнителя в различните български градове, тъй като информацията за тях непрекъснато се актуализира. Изявите и детайлите около тях може да се следите в личната му Фейсбук страница. Има и въпроси, които трап сензацията отказа да коментира поради уважителни причини.

 

Към интервюто добавяме и няколко кадъра от чисто нова фотосесия /виж я под статията/, която фотографа Владо Василев (Vladoff) направи на Виктор специално за HiphopArena.bg! Преди всичко, ето малко кадри от участието на V:rgo & TRF в BLING CLUB миналия четвъртък.  

 

- Как започна да се занимаваш с музика и каква е историята на псевдонима ти?

 

- Започнах супер спонтанно. Мисля, че бях в 11 клас или в края на 10-и клас…  Всеки ден се прибирах от втора смяна от даскало и нямаше какво друго да правя освен да изляза или скучая у нас… Всъщност нямах пари за излизане… И така в скуката си пуснах бийт на Dre и реших да напиша текст и да го запиша, за да се чуя отстрани как звуча. От малък съм музикален, баща ми също се занимава с музика… Записах се и на клипче, пратих го на мой приятел и той каза, че е скандално и ме посъветва да го публикувам във Фейсбук… Престраших се после да го пусна на брат ми, на майка ми и на баща ми, тъй като първоначално ме беше срам. В крайна сметка го пуснах в мрежата, доста хора се изкефиха и ме надъхаха.

 

Псевдонимът идва от това, че зодията ми е Дева. Нямаше как да бъде името ми Виктор, тъй като артистичният образ е една друга светлина на личността, но не най-истинската. Трябваше да е нещо различно, чудих се и накрая реших да е Virgo, което означава Дева.

 

- Какво ти е мнението за Murda Boyz и да очакваме ли да ви видим заедно в колаборация?

 

- Murda Boyz са големи маниаци. Много се кефя на музиката, която правят, честно. Големи пичове. Нищо лошо не са ми показали. С Марсо не се знаем толкова, но с Бобката сме си говорили едни работи… Подготвяме бъдещи проекти, обмисляме турне… V:rgo & TRF x Murda Boyz.

 

- Ако не се занимаваше с музика, какво щеше да работиш сега?

 

- Най-вероятно нещо с мода, с индустриален дизайн. Задължително от сферата на изкуство.

 

- Работиш ли по албум и кога се очаква да бъде готов?

 

- Бачкам да, по един брутален албум. Даже вече са излезли 3 песни от него, но никой не знае кои са. Просто не съм казал, че са от албум. Имам около 40 песни да пускам и наистина не знам колко ще влязат в албума, но най-вероятно 20. Постепенно ще пускам всички онези, които са с клипове в YouTube и накрая ще пусна тези, които са без.

 

- В началото страхуваше ли се от хейтърите и как се справяш с тях и коментарите им?

 

- Да се страхувам – не. Даже мога да кажа, че хейтърите са най-големите буустъри на егото на артиста. Защото някой като ти каже, че не няма да стане, че няма да успееш, ти искаш да му докажеш точно обратното. Защото знаеш, че не е така. Повече са ми помогнали хейтърите, отколкото приятелите, тъй като вторите казват „давай, брат“…

 

- Никола: Ти на колко си години, между другото?

 

- На 19.

 

- Имаш ли истински приятели и вярваш ли, че има изобщо такива? Ако да – къде ги откри?

 

- Ами открих  ги, но не в сферата, а преди да вляза в нея. Трябва да ги имаш преди това, тъй като в нея има много фалшиви хора и не стават за приятели. Намерих истинските в махалата – в кв. Славейков, аз съм от Бургас. Там сме израстнали и тези, на които държах тогава, и сега са с мен. Малко са, но пък достатъчни.

 

- Липсват ли ти старите времена, когато не беше известен? С какво сега е по-добре от преди?

 

- Ами да, липсват ми, но от друга страна това е нещо ново, което искам да го науча отвътре и да видя хубаво за какво става въпрос…

 

- Би ли направил песен с някой, който тепърва започва да се занимава с музика?

 

- Да, но първо трябва да ме впечатли. Бих помогнал, разбира се, стига да виждам потенциал за прогрес в него.

 

- Какво целиш да постигнеш с траковете на английски език и би ли направил албум само с такива?

 

- Даже правя такъв. Една съм пуснал от албума и към 2-3 отделни от него. Искам България да стане тясна и да избием навън. Тук лесно се гърми…

 

- Как се запозна с Дара, в какви отношения сте и да очакваме ли дует с нея?

 

- Запознахме се на първото ми парти в София - от поредицата Best Kept Secret. И тя ми изскочи на сцената… Много ме изкефи, тъй като имах друго мнение за нея. Бръмчим си и да, ще имаме бъдещи проекти.

 

- Мислиш ли, че модерната музика в България, каквато правиш ти, ще продължи да се развива и задмине чалгата някой ден?

 

- Да, 100%. Вече и хора от поп фолк сферата започнаха да правят неща, които ние правим. Ясно е и хората го виждат… Силно се надявам, че трапът ще задмине чалгата…

 

- Песен с Dim4ou ще има ли, ако да – кога?

 

- Да, тя е готова. Само трябва да й снимаме клип, но в момента и двамата сме заети и не ни остава време. Не мога да кажа кога точно ще се случи, но ще е скоро.

 

- Ще има ли нов мърч на SKG и по-конкретно – тениски?

 

- Да, ще има доста яки работи – дизайнерски, наши си, шити, а не купени от нета и бродирани с емблема… Много скоро!

 

- Песен с МБТ? Кога?

 

- Да! Много скоро. Тези дни ще излезе…

 

- Какво ще стане със SKG, ако с TRF се скарате?

 

- Ще приключи сигурно… SKG без TRF не е SKG…

 

- Планувал ли си да направиш фен срещи из градовете в България?

 

- Мислил съм си го, но истината е, че нямам време. Когато съм по-сводобен, ще направя, но едва ли ще е скоро…

 

- Какво да очакваме от V:rgo и SKG през 2018?

 

Много прогрес. Много яки колаборации, яки клипове, нови неща. Доста по-мелодично ще стане всичко. Ще вкараме неща, които мислим, че има нужда от тях тук в България, а не само монотонният рап и еднаквото…

 

- Пожелания към феновете?

 

- Пожелавам им да успеят в живота, да следват най-вече усета и шестото си чувство, защото това е най-важното. Не слушайте какво ви казват хората, правете каквото ви кефи. Ако мислите, че има файда, бачкайте яко и ще си го получите.

 

Интервюто проведе: Никола Пайтаков @ BLING CLUB
Обработка: Калина Василкова @ HIPHOPARENA.BG

Свързани новини
Видео 1 3058
V:RGO x TLAY - TRENDY
19 Март 2018, 12:05
Трети трак от микстейпа на 22 Recordings - 2218. Зад бийта и аранжимента на Тренди отново седи JS, а V:RGO и TLay влизат безкомпромисно. Вокалите са записани в студио Buster, a бийта е миксиран от Drenski, TLay и Dukoff. Зад камерата седи Deadslow..
Любопитно 65 11330
Новата хип-хоп вълна залива BLING CLUB на 12.04! V:RGO ще отговаря на ВЪПРОСИ от феновете (Задайте ги ТУК)
10 Април 2018, 15:41
Този четвъртък BLING CLUB ще бъде домакин на едно нетрадиционно хип-хоп парти. Подборът от гост-изпълнители, които ще бъдат на линия в най-якия клуб в Пловдив след две вечери, за мнозина се е оказал изненадващ. Най-новото поколение таланти на българската..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+