VessoU: По-яко чувство от това, хората пред теб да скачат и да пеят твоя песен, няма!

10012
21 Април 2017, 19:36
Догадките около музикално-артистичния свят на VessoU приключват с това интервю. Задочно зададените към него въпроси, посредством социалните мрежи, официално намериха своите отговори. Истински ли са гледанията на проектите му в YouTube и имитира ли Dim4ou са основните запитвания към него, а покрай тях изплуват и още подробности, които със сигурност ще задоволят любопитството на последователите и феновете на бургазлията.
 
 


 
- Парчетата ти събират милиони гледания, в клиповете и в записите са заложени минимум средства (или поне така беше доскоро), а резултатът накрая е WOW. Очакваше ли, че ще се получи точно така или всъщност... как започна да се занимаваш с музика?
 
 
 
- Винаги съм вярвал, че ще се получи, но не знаех, че ще стане толкова бързо! Започнах съвсем случайно да се занимавам с музика. Бях си написал текст на лаптопа без музика, просто ей така.. и един ден с брат ми си стояхме у дома и аз му казах: „Батко, дай да направим една песен за майтапа!“. Намерихме случаен инструментал в интернет и записахме на записвачката на телефона му. Без да разбирам от програми, пробвах да смеся вокала с инструментала... Беше ми доста трудно в началото, но вече ми е по-лесно!
 
 
 
- Толкова млад и едновременно толкова хейтван и харесван... Малко като ефекта „Джъстин Бийбър“ – не може да се отрече, че е добър в това, което прави, със солидна фен база е, но гилдията смята, че за възрастта му не е релевантно постиженията му да се наричат успех. Получи ли се нещо такова и при теб?
 
 
 
- Ами, не мисля, че се получи точно така! Факт е, че по-голямата част от фен базата ми са по-малките! Може би това, че и аз съм малък, влияе донякъде на популярността ми. Мисля, че за възрастта ми се справям добре, но това не го решавам аз. Слушателите определят каква ще бъде вълната, щом са намерили в мен това, което търсят, ще продължавам да им го давам.
 
 
 
- Няколко коментара под различни твои парчета гласяха, че си имитатор на Dim4ou, но на живо се открояваш със собствен стил и сценично поведение, което изобщо не напомня за варненския големец. Избяга ли от неговата сянка, под която недоброжелатели те сложиха и как изобщо ти си обясняваш това сравнение?
 
 
 
- Всеки прилича на някой, докато не си изгради име. Няма защо да бягам от неговата сянка, защото съм VessoU, а не Dim4ou. Лично съм обсъждал този въпрос с Dim4ou и двамата не обръщаме внимание на тези коментари. Може би съм се повлиял от стила му, защото не знам дали е ясно, но Dim4ou създаде „Махленския“ стил. А и вече не правя само „Махленска“ музика... с времето ще спрат сравненията с него, ще им писне.
 
 
 
- Макар че най-наясно е авторът на песента, ще попитам теб – какво правиш в този колаж, към която е прикрепен?
 
 
 
- Ами не знам и аз, може би заради рязкото покачване на гледаемостта на песните ми. Дори и на мен ми е странно, че се покачват толкова бързо..., но явно ме слушат хората, нямам друго обяснение. Дочувам, че се говори за купуване на гледания и така нататък. За мен това не е редно и никога не бих си купил, защото така няма да видя реално колко хора ме слушат, няма смисъл да залъгвам хората, така преди всичко ще залъгвам себе си!
 
 
 
- „Махленската“ е най-популярният ти проект. Много хора се чудят как е възможно гледанията да са истински. Наричат я чалга песен, заради ориенталския мотив в инструментала на Adnan Beats. Следиш ли мненията и коментарите и влияят ли ти по някакъв начин?
 
 
 
- Мненията, които ми влияят, са единствено и само позитивните. Те ме зареждат! За гледанията споделих в предния въпрос.
 
  
- Въпреки краткия „трудов“ стаж в музиката вече се радваш на интерес откъм участия из цялата страна... Макар често да те укоряват за аутотюна, на участия си пееш на живо без всякакви гласови обработки... Опиши какви са двете различни емоции  – когато пуснеш песен в интернет и проследяваш еуфорията около нея онлайн и когато я изпълняваш пред публика и чуваш как заедно с теб я пеят?
 
 
 
- По-яко чувство от това хората пред теб да скачат и да пеят твоята песен няма! Преди се радвах като пусна песен в интернет, сега съм свикнал, не го приемам като нещо голямо. Докато на участията винаги се зареждам и се радвам, особено като чуя как пеят „Махленската" не за друго, а  защото съм си я направил сам. Няма как да не се радвам като песен, записана на леглото ми, в собствената ми стая и обработката съм я направил сам на лаптопа, има над 4 милиона гледания.
 
 
 
- Какво ще се случи с Vessou? Тази година си абитуриент и какво предстои – музиката ще бъде ли приоритет за теб или науките ще я изместят?
 
 
 
- Главно музиката е приоритет в живота ми, но мисля да уча и тон-режисура!
 
 
 
 
- Някои артисти разпределят сезонно продукцията си – лятно парче, зимно... Подготвяш ли нещо по-специално и конкретно за лятото. Или пък някакви интересни колаборации, каквато се оказа с Diona?
 
 
 
- Ще има доста продукция, по-малко колаборации, но на високо ниво! Ще запазя в тайна колаборациите.
 Коментари
Подреди по
0
VessoU e nomer 1
преди 3 години
Супер си Весо много ме кефят песните ти продължавай все така да ни радваш с яки песни.
-3
D
преди 3 години
Tezi, koito go heitvat mogat samo da zavijdat.Tova momche ot malko se trudi i postiga celite si.Produljavai za napred taka i pravi samo hitove. PS - Pesnite sa ti super i znam che shte uspeesh i cqla Bulgariq shte te znae ! :)
-1
bibi
преди 3 години
весииииииииииииииииииииииииииии, номер едно си!!!!!!!!!!!!!!
-1
злобнисте
преди 3 години
Весо е млад има на къде да се развива . да му мислят тези дето се изтъркаха вече #дайпътнамладотооо
0
Vui
преди 3 години
колажа от коя песен е да не би да е диснат?
-8
Изгрев
преди 3 години
Тая шматка го знай цял изгрев къв паляк е .пее "махленски" рап ама не го е видял .ходил е в рйонно само да си смени личната карта

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+