Vas Angelov разказва какво е да работиш с Busta Rhymes и Eminem! Урок по сбъдване на мечти!

12478
02 Август 2016, 19:23
Фотограф: : Pasquale Lauria
lauriafotografie.comПоради големия интерес, който Vas Angelov успя да предизвика с първата публикация на Апостол Чакъров a.k.a InKarnation за него, съвсем очаквано беше да последва интервю с този незнаен за много от нас българин.

 

Десетки души, интересуващи се от хип-хоп музика, изпратиха лични съобщения на Ангелов, за да го поздравят за това, което прави.

 

От онази статия (виж ТУК), макар и бегло, вие опознахте част от артистичната натура на Vas, а от разговора му с Апостол по-долу, ще добиете много по-обширна представа за това момче.

 
 

Здрасти, Вас! Какво става с теб?

 

Всичко е точно, братле! Знаеш ли какво ме кефи, брат? Много ме кефи, че макар да се казвам Васил Ангелов, а art name-a ми е Vas [væs], защото американците не могат да произнасят „Васил“, сега и българите, и всички ми викат Vas. Спуквам се от кеф, честно ти казвам!

 

В момента има голям интерес към теб... Понеже много рано си напуснал България, разкажи ни твоята история като цяло – как се е започнало с музиката, кога си тръгнал, къде си отишъл...?

 

Занимавам се с музика откакто се помня. Майка ми разказва, че откакто ходя, свиря на барабани. Така е и до ден днешен. Обаче никой от моето семейство не е музикален. Не знам как... Господ ми е дал ръцете, и гласът, и всичко! Целият ми живот се върти около музика... Майка ми и баща ми се разделиха, когато бях някъде на 9-10 години. Около 2006-а беше... Майка ми ме дръпна към Англия... И където и да съм бил, с който и да съм бил, независимо в коя държава, всичко се е въртяло около музиката... Гледах шоуто на Слави Трифонов, когато бях малък, как му гостуват рапъри и аз си казвах: „Един ден и аз ще съм там, като големите рапъри“. Имам и голям брат, от първия брак на баща ми, с 18 години по-голям от мен. Той ми показа сцената... пускаше ми Еминем вечерно време в стаята – „Cleanin' Out My Closet“. И от него почнах, брат...

 

Извинявай, че те прекъсвам. Значи... брат ти те е зарибил и оттам е тръгнала работата...?

 

Да. Мартин Ангелов!

 

Така. През 2006-а напускаш България. Ясно е, че си бил в музиката и че си свирил на барабани. А кога започваш да се занимаваш с рапиране?

 

Аз винаги съм си слушал рап, обаче аз не знаех, че мога нещо, което други хора не могат. Слушах Busta Rhymes и си рапирах с него... Но като отидох в Англия, тогава разбрах, че правя нещо, което хората не могат. Просто не го могат.

 

И там каква връзка намери - някое студио ли, някой ти помогна ли...?

 

В Англия имам много приятелчета. Познавам един продуцент, в Brighton живее, Траян Ристов се казва (a.k.a. TrayB). Прави бийтове... за доста известни рапъри и български, и такива от САЩ, (например Wacka Flocka Flame)... Аз го познавам от първия ми ден в Англия. Това момче ми е брат, умирам за него. И той почна да прави няк‘ви бийтове и ми вика: „Василе, ела да порапираш малко. Ела, ела“... Хвана ме... и брат, хората започнаха да говорят за мен на улицата: „Вижте това момче какви неща прави“... После в клубовете се запознавах с разни хора, които ми казваха: „Ела да ми направиш едно шоу в клуба“... И така нататък... И всеки, който заставаше пред мен, го изяждах... Един по един...

 

Е, фактически, ти с българин си направил комбина! Евала!

 

Да, моят най-добър приятел. Това беше шанс... Като се запознахме двамата, не се занимавахме кой знае колко с музика. Аз си свирих на барабани, той си играеше с бийтове. И двамата започнахме да напредваме и се вдигнахме заедно. Той ме запозна с Диона, например. Диона – обичам си я като сестра. Ако я питаш за мен, тя ще ти разкаже как Траян й е показал мои неща, а нея я било срам да ми пише... Мислела си, че няма да й отговоря... А аз отговарям на всеки. Оттогава ми е адски симпатична. Свалям й шапка!

 

Как се стига до там, че Еминем да разбере за теб?
 

Ами, брат, дълга история... Започнах да правя концерти по клубове, навсякъде, ексклузивно. Но не съм мислил да правя кариера... И един ден Busta Rhymes беше в един клуб, в който аз рапирах. И аз още оттогава пея неговата песен Break Ya Neck”. Хип-хоп феновете знаят тази песен колко е трудна. След концерта идва неговия мениджър, в бекстейдж, и ми вика: „Пич, Busta ти сваля шапка“, а аз му отвръщам „Откъде знаеш, че Busta ми сваля шапка?“. И в този момент Rhymes влиза и той: „Ти си единственият, който изкарва моите текстове като мен“. И брат, аз започнах да рева. Busta Rhymes ми прави комплимент! Макар че никога не съм си мислил, че има нещо, което не мога да направя. И си казвам: „Това, което искам, ще го постигна, вярвай ми. Някой ден ще стигна и до Слави“.

 

И как стигна до Еминем?

 

Ами, ето. Busta идва, прави ми голям комплимент и аз му казвам: „Виж, аз тръгвам към Швейцария“. По това време майка ми реши да се мести там с новия й мъж след 6 години съвместен живот в Англия. Той получи предложение за работа в Швейцария. И решиха да тръгнат... и аз с тях, защото според нея бях малък, за да ме остави... А майка ми винаги си е скъсвала г*за, за да живея аз като хората... Щото, нали знаеш, като излезеш от България е трудно, много... И казвам на Busta, че отивам в Швейцария и той отвръща: „Аз също отивам в Швейцария. Идвай с мен в клуб“. Запознахме се, после много добре започнахме да се разбираме. Аз гледах на него като на баща. Започна да ме взима навсякъде с него – на концерти. Който и да идваше в Швейцария от неговите, той ме запознаваше с него. И с Lloyd Banks, 50 cent, Pia MiaТези хора търсеха контакт с мен, заради онова, което Busta им казваше за мен. И един ден получавам съобщение от Еминем, а аз бях абониран за него.

 

 И така започнаха нещата. Където и да е в Европа, винаги ми се обажда. И ми вика: „Аз не мога да те пусна“. И ме взе с контракт при него.


Кои изпълнители си придружавал на турнета и концерти?

 

С Busta Rhymes, 50 cent, Lloyd Banks, J Cole, Eminem, Public Enemy…

 

От кой имаш най-добро впечатление?

 

Забелязах, че тези хора, всичките, са адски отворени. Много готини. И честно да ти кажа, не мога да сложа единия пред другия. Уважавам ги всичките, защото те са ми показали само хубави неща. И всички те се държаха сякаш са горди, че аз съм до тях на сцената.

 

Ще разкажеш ли за твоите бъдещи проекти? Какво мислиш да пускаш?

 

Имам проект с Диона. Това го казвам пред теб, ексклузивно! За сега искам да имам един сингъл с нея, а после защо не и микстейп. Тя много ме надъха! Това ще е следващият ми проект. Работя и върху едно feat-че, което мисля да го докарам в стил Kanye WestЩе ми се да направя и едно турне в България...

 

Нали микстейп щеше да изваждаш?

 

Микстейпът сега го бутам, надявам се до края на ноември да е готов. Същевременно бачкам и по първия ми албум...

 

Как ще се казва микстейпът?

 

„Blessed Sinner“.

 

А я разкажи какво се случи след нашата първа публикация за теб?

 

Много хора ми писаха. Виждам каква любов има у хората... Имаше и 5-6 човека, които ме хейтнаха, а аз очаквах да са повече. Около 30-40 човека ми казаха „Евала“. Много се изкефих. Честно! Много ме надъхаха да си дойда в България и да покажа на хората кой съм аз. И се гордея, че съм българин.

 
Представи си, че Слави Трифонов те покани в шоуто му. Какво би искал да те попита?

 

Няма конкретен въпрос, но защо пък не този: „Защо правиш музика?“

 

Защо правиш музика?

 

За мен музиката е любов. Начин на живот.

 

Какво си готов да направиш за музиката?

 

Готов съм да си отрежа двата крака и главата за музиката. Без музика съм нищо...

 

Какво ще пожелаеш на читателите на hiphoparena.bg и на самия сайт?

 

Не искам да звуча като някаква реклама... Искам да им кажа, че каквото си сложат в главата, могат да го постигнат. Аз съм обикновен тип. Аз и моето семейство никога не сме били богати. Никой не ми е подавал ръка, аз на мой гръб съм си постигнал всичко. Хора като Траян – просто ме бутаха. Ако искаш да си музикант, адвокат, или какъвто и да е, никой не може да те спре. Но пък ако имаш прекалено голямо его, никога нищо няма да стане от теб. Ако правиш музика само за пари – също няма да стане нищо от теб. Музика трябва да се прави с цялото сърце. А на екипа на hiphoparena.bg свалям шапка, че правите такова нещо за хип-хопа в България. Макар че, според мен, хип-хопа след 20-30 години няма да го има, ако продължава така, както е в днешно време. Благодаря ви за всичко и затова ви давам на вас ексклузивно интервю, защото ако не беше ти, специално ти, никой нямаше да знае за мен в България. А аз преди съм си мислил да дойда и да направя нещо за хората. И ето... с теб го направихме. Продължавайте в същия дух, hiphoparena.bg, и ако ви трябва нещо от мен, винаги може да ми се обадите.

Сега съм на 21 години. Ако преди 10 години някой беше дошъл при мен да ми каже: „Ей, всичките тези – Busta Rhymes, Eminem, 50 cent  и т.н., които слушаш по радиото и им се кефиш, някой ден ти ще работиш с тях“. Всеки ден това ми беше в главата... И стана. И имай предвид, че още съм много млад, а съм работил с всеки, с който съм си представял... Сега те на мен ми се обаждат, като дойдат в Европа, и аз на тях, когато отида в Щатие. Който иска да ме плюе, но много ми е важно хората да знаят, че аз съм горд, че съм българин и че репрезентирам България. И искам да върна любовта на всеки, който ми писа. И вие за мен сте важни.

 

АПОСТОЛ ЧАКЪРОВ

 

FaceBook: Vas Angelov
SnapChat: vas_sav

 

Всички снимки - вижте в галерията под статията.


Свързани новини
Любопитно 12 10622
Vas Angelov – българското MC, което големци от ранга на Busta Rhymes, Eminem, J Cole, Public Enemy оцениха!
26 Юли 2016, 13:56
Ровя си във Фейсбук преди известно време и случайно попадам на клипче, споделено от рапърката Diona, озаглавено „Panda remix”. Виждайки името на Изпълнителя и че пуска коментари на български език, разбирам, че е българин, който рапира на английски. ..

Коментари
Подреди по
-1
NeSamHater
преди 3 години
Не бих искал да звуча, като хейтър. По-скоро се опитвам да бъда реалист. Желая успех на момчето, но цялата тази история и "доказателства" просто не изглеждат автентично. Нито снимката на съобщението от Еминем, нито снимката на "договора" категорично доказват твърденията. И двете неща доста лесно могат да бъдат изфабрикувани. За мен е тъжно някой да се опитва по подобен начин да даде старт на криерата си, вместо с талант. И все пак, отново споменавам, че целта ми не е да потъпквам "успеха" на сънародниците си, но при така представената история и факти, това е просто опит за манипулация и фалшив PR. Жалко за хората, които вярват на подобен тип измислени истории. Пожелавам на Вас Ангелов много успехи, които да постигне с таланта си, но не и чрез подобен тип измислици. Желая успех и с Шоуто на Слави, което явно е мечта за него. One! :)
0
TrayB
преди 3 години
brat samo taka davai i mackai vsicko po putia nagore!!!!
0
Wosh Fanboy
преди 3 години
Браво, бате.

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+