Vankata The Turntablist, Григовор и Стефан Бояджиев са гостите във втория епизод на FUNKДЪРГРАУНД

3220
24 Май 2017, 16:09
DJ Bosskar Wild и Bboy Mochacho представят следващите си гости - Vankata The Turntablist, Григовор и Стефан Бояджиев, които ще ви чакат във втория епизод на предаването Funkдърграунд!
 
Още на 27 май от 20:00 часа по радио „Бинар“ може да проследите на живо интервюто с тримата творци, а в сайта  http://binar.bg/shows/funkderground/ можете да откриете и предишния епизод на „Funkдърграунд“ с MD Beddah,  Zak The Thrilla и DJ Skill.
 
Кой е Vankata The Turntablist? 
Иван Пашкулев, по познат като Vankata The Turntablist, се занимава с музика и по-точно с DJing от ранна детска възраст. Израстнал в село Гърмен, Ванката прави първи стъпки в миксирането още в 9-ти клас, когато за пръв път се докосва до професионална техника в дискотеките в Чепеларе. Повлиян от рейв вълната по онова време и електронното звучене, той бързо се обсебва от идеята да пуска на грамофони. След първия му допир с винилите през 2000-та в легендарния тогава техно и хаус клуб „ZOUK“ в Слънчев Бряг, той не остава незабелязан от DJ Chris Davis, който за няколко седмици го въвежда в света на винила.
Ставайки втори резидент в един от най-добрите клубове тогава в страната, бързо разбира, че мечтите се сбъдват. Връщайки се в Чепеларе, Ванката започва да организира техно партита във физкултурния салон на едно от местните училища. През следващите няколко години се отдръпва от диджей сцената и се отдава на продуциране. Записва пиано, солфеж и теория на музиката в Нов Български Университет и за 2 години става свукорежисьор в продукционното студио на радио ФМ+.
През това време повратен момент в живота му става филма „SCRATCH“. Гледайки го, той разбира веднага какво иска да прави и как иска да го прави. Тегли банков кредит и си купува батъл миксер, два грамофона, десетина плочи и куп DVD-та на Qbert, Shortee и Roc Raida, за да се рзвива като търнтейбълист.
През 2009-та година се явява на първото си DJ състезание. Не какво да е, а DMC състезание. Става втори, което му вдъхва увереност да продължи напред.
През 2013-та година участва в RedBull3Style и след като печели единия от регионалните финали, е на косъм от спечелване на финала, но.....не печели.
2014-та година се явява отборно с DJ Markony на SPS. Стигат до финал, но не се явават, защото, както кава той: „Преценихме, че регламентът не ни кефи“. Въпреки това през следващата година участва на „Златен DJ на България“ и печели първо място, отново отборно с DJ Markony.
Останалото го казва той самия:
Много важен момент в цялата тази история е срещата ми с Атанас Маринов или BBoy Swipy. С него се запознахме в Сопот през лятото на 2010-та година. И двамата бяхме решили да ставаме акробатични пилоти и така парапланеристкото общество ни събра. През следващите няколко години той ме въведе в bboy обществото и лека полека ми даде да разбера какво значи да си TRUE. Открих фънки звученето, открих страшно много тракове, които никога не бях чувал, открих общество, което ме разбира и подкрепя. Така постепенно започнах да се чувствам като част от едно голямо HIP HOP семейство и така до ден днешен. А бъдещето? Подозирам, че е светло и със сигурност знам, че най-доброто предстои!“.
 
Кой е Григовор? 
Илия, известен под псевдонима  си Григовор - анаграма на фамилията му Григоров, е член и създател на Лого5.
Групата на Илия и Радо е на картата на българския рап от 2005 година насам и има 1 издаден албум - „Петилетка“, като участва и в две компилации на Illmate. След 2010 се отдават на „концертиране“ и... мързел. Покрай жонглирането между участия и леност  все пак издават още 3 сингъла.
Григовор се включва в лейбъла за електронна музика Platform. През 2013-2014 започва работа по две солови парчета  заедно с Гена от So Called Crew. Идеята за съвместната им работа прераства в албума „Фалстарт“, който излезе в началото на 2017. Очаква се новия албум на Лого5, но не е ясно кога ще бъде издаден.
 
Кой е Стефан Бояджиев? 
Художник от същинските ъндърграунд среди. В събота обаче излиза на светло във „Funkдърграунд“ и се надяваме да ни въвлече надълбоко в историята на своето творчество.

Свързани новини
Любопитно 1 2628
Стартира FUNKDERGROUND - предаване, посветено изцяло на фънк, хип-хоп и ъндърграунд културата!
24 Април 2017, 17:12
По-скоро отколкото очаквате ще ви налази Funkderground - радио предаване с live stream, посветено изцяло на фънк хип-хоп и ъндърграунд културата в България и по света. Обхваща минало, настояще и бъдеще и цели да инспирира, информира и дискутира всичко..
Видео 0 3800
Промо епизод на FUNKДЪРГРАУНД: Гости - Bboy Fuego и Bboy Swipy
02 Май 2017, 16:24
Първите гости на водещите – DJ Bosskar Wild & Bboy Mochacho - в най-новото предаване, посветено на фънка, хип-хоп и ъндърграунд културата „Funkдърграунд“, са Bboy Fuego Monstribe & MZK и Bboy Swipy. Очаква ви разговор за творчеството и инспирациите,..
Любопитно 2 4276
MD Beddah, DJ Skill и Bboy Zak The Thrilla са гостите в първия епизод на FUNKДЪРГРАУНД
10 Май 2017, 18:43
Трима ярки представители на българската хип-хоп култура съединяват с присъствието си три от елементите й на едно място - в студото на най-новото предаване „Funkдърграунд“. MD Beddah, DJ Skill и Bboy Zak The Thrilla ще бъдат гости на неговите автори..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+