ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ...

2863
07 Юли 2017, 13:28
Монументалната живопис „The Torch“ (факелът) на световно популярния бълграрски графити майстор Станислав Трифонов - Насимо „оживя“ в музикално видео.
 
Тя бе нарисувана от прословутия художник върху знакова сграда във Враца по време на Rockalution Fest Vratsa 2017, в началото на юни.
 
Уникалното видео към песента  Туй що не гасне“ на MD Beddah и Прим,  вдъхновено от картината на Насимо, е почти изцяло заснето в Природен Парк „Врачански Балкан“ и гордо можем да кажем, че това е неговото най-изящно документиране до сега.
 
Сюжетната линия разкрива пътя на лирическия герой, който е пазител на „огъня на знанието“. Сценария превежда зрителя през  няколко епохи - от прабългарин до съвременник. Той носи горящ факел и неговата цел е да достигне върха на планината.
 
„Туй що не гасне“ е съвмествен проект между фестивалите Rockalution Vratsa 2017 и Urban Creatures Sofia 2017 и зад него стои голям екип артисти от различни сфери на изкуството.
 
Главната роля във видеото е поверена на актьора Борис Георгиев, който е модел на Насимо в неговата творба.  Режисьор е Николай Георгиев - N.K Films, а музикален продуцент Апостол Найденов - Nowallz от лейбъла „XPRSN. Автори на  концепцията са музикантите MD Beddah и Прим, които също така стоят зад лириките и изпълнението на епичната песен.
Свързани новини
Видео 1 5614
Честит 2 юни! MD Beddah с авторско стихотворение за Ботев, израпирано върху бийтбокс от Kaskata!
02 Юни 2016, 19:16
В деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България MD Beddah и Kaskata решиха да поздравят всички патриоти, фенове на българския рап и на първо място – ЧОВЕЦИ, с авторско стихотворение от врачанското чедо под музикалния съпровод..
Интервю 1 12669
MD Beddah: Трудностите раждат хора – будни, умни, смели, а животът в охолство често ражда мекотели!
14 Юни 2016, 09:57
MD Beddah, 2016 - 20 години по-късно, след като е написал първата си рима и 14 години по-късно, след като е осъществил първия си запис в студио... Днес хип-хоп артистът с охота говори за положителните вътрешни трансформации, които е претърпял през..

Коментари
Подреди по