Старата Kaska я няма! Вече има нова Kaska! Ето я!

22448
16 Май 2016, 10:39

В късния четвъртъшки следобед в шоуруума на GOLOKA намирам Kaskata и Gerata. Заварих ги в състояние "трескава подготовка", тъй като предстои новата колекция на модната марка да бъде пусната идната седмица. Това не пречеше на Kaskata да бъде подложен на разпит, докато бе олисан да помага активно в последния етап, след който новите спортни дрешки ще плъзнат на пазара за street wear & urban clothing.

 

- Какво става с теб, какви ги вършиш в момента?
- В момента правим новата колекция на GOLOKA с GERATA. Аз правя етикетчета...(смее се)

 

- А музиката на кое място е в живота ти, към настоящия момент?
- В момента, честно казано, музиката е малко на заден план.  Старая се да израстна духовно и да променя нещо в себе си и в живота ми... Сменям в момента средата, не искам да е като предишната.- А сега духовното израстване влияе ли на текстовото съдържание на музиката ти... Тъй като до момента повечето от песните ти са с по-лежерни текстове, които целят предимно да забавляват аудиторията?- Ще трябва да повлияе... Нямам реализирани проекти откакто се занимавам с по-мъдри работи... Но има влияние, макар че сега няма как да проличи, тъй като в момента излизат стари парчета, в които участвам и не са издавани до момента. Те са от старата Каска... със старата мисъл.- Хареса ли ти да си рекламно лице на GOLOKA?- Много е яко. GOLOKA,батко! GOLOKA Souldiers! Nassimo е велик, GERATA – също! Дрехите са много яки!

 

- С GERATA работите заедно по две парчета, освен тях, имаш ли и други предвидени, с други хора, които с времето ще измъкнеш?- Да, с Бучката (T.H.A) готвим нещо, Highass StudioБлагодарности за Буч Каседи! Тук е и моментът да благодаря на Rudi и Nikeca, които влизат с китарите в едно мое самостоятелно парче, което също предстои да излезе... С Honn Kong ще пуснем нещо... една песничка, която си е негова – много свежо лятно парче, припевът на което ме покани аз да изпълня. С Andre от Rapton също работя... Благодаря им на всички!

 

- Още общи проекти с E.C.C.C да очакваме ли?

 

- Не се знае, знае ли се... Искам да благодаря на Garjoka и El Patron за всичко, което преживяхме заедно като E.C.C.C. Беше много яко! Без тях и без E.C.C.C нямаше да има Kaskata!

 

- Искаш ли нещо друго да кажеш на почитателите на хип-хоп музиката?

 

- Държа да знаят, че не е хубаво да правят така както се пее в песните. Там нещата са малко като в киното – като видиш, че един избива 50 човека, той всъщност не ги избива наистина. Това е кино, а музиката е един голям филм. Повечето дори това което пеят, не са го виждали, ами са го виждали по телевизията…

 

- Т.е., според теб, от музиката не би трябвало да се очаква да има възпитателна функция?

 

- Възпитателна роля може да изиграе, примерно, творчеството на MD Beddah. Това, което той направи с Вапцаров – от това феновете може да се поучат... Но от тези, които излизат като мутри с ножка и пистолет – няма голяма полза... Ако черпят пример от тях – или ще отидат в затвора, или в ТВУ. Не приемайте буквално клиповете! Махленският живот е много хубав, аз знам... Хубаво е да си купиш анцуг на „Adidas”… Мутренският филм е як, но не можеш да живееш винаги като на 15 години.

Лапетата гледат какво правим и се надъхват... Това си ни е грях. Но все пак има рап за забавление, има и рап за чуване. Единият е за слушане, другият е за чуване... Има много рапъри и много малко рап... Затова пак ще го кажа – аз не съм рапър, аз съм РАП.

 

- И наистина последни думи...?

 

- Искам да кажа на всички от семейството ми, че много ги обичам!!! И на тях благодаря за подкрепата и за всичко, което са направили за мен!

снимка: Владимир 'Freax' Груев
КАЛИНА ВАСИЛКОВАКоментари
Подреди по
-2
Джедай
преди 3 години
Ей тва е! Уважение за този човек! Не се срамува да покаже и другата си (светла) страна. Жив и здрав да е, и да израства духовно (както той самият иска) :)
-1
SL brat
преди 3 години
s teb sme KASKA stara nova ti si ostavash nai dobriq
0
padam stavam
преди 4 години
mnogo vqrno mnogo hora sa minali prez rainno i zatwor ot tochno tova nahuswane i chowek go osuznava kato prestoi 48 chasa w rainnoo pone az :D s tebe sme kaska nezawisimo kakva muzika she praish toq jiwot e wremenen mojesh da imash ancung adidas kato idesh i si zarabotish kintite i d akonsumirash prosto pak si u filma ama si chist bate
0
Kalpazan
преди 4 години
MahLata jali za teb brat....
0
НА ПОЗНАТИЯ МАЙКА МУ
преди 4 години
казах ти да се видиш себе си какво гледаш другите ...неблагодарник
0
ПО
преди 4 години
Какъвто и да реши да бъде Каската,ние сме с него и си е наща Каска!
0
D33
преди 4 години
Поздравявам за стремежа към Истината, поздравявам за това, че си благодарен. Очакваме с нетърпение ново творчество. Успех.
-12
Стар познат
преди 4 години
Славейковски наркоман с неизживяно детство това е Каскета!!!
0
D33
преди 4 години
Важното е, че казва истината. А ти живееш в миналото, драги ми смехурко.

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+