SPENS: Винаги ще подкрепям млади артисти с потенциал! Чрез Rap And Roll инвестираме в музика и им помагаме

2419
03 Февруари 2018, 18:28

Непосредствено преди запомнящото се  участие на Спенснята в дома на хип-хопа BLING CLUB снощи, той отговори на няколко въпроса на HiphopArena.bg, сред които са: Заслужил ли е да бъде номиниран за Рапър на годината (2017г.), кой е г-н Биг Шут според изпълнителя на хитовата песен „Дамата в зелено“, от кого е разочарован и защо Ъпсурт заслужават най-голямо уважение от родната рап сцена!

 

- Преди година пусна албума „Rap And Roll“. От 9 песни ти се включваш в 3, в които си партнираш с Liter Jack, Cedric и Лицето. С какво те впечатлиха тримата рапъри, че получиха привилегията да запишат с теб и да са гости в твой албум?

 

Трябва да кажа първо, че този албум не е на Спенс. Прочетох някакви неща: „Спенс, много слаб албум. Така ли реши - по бързата процедура – само 9 трака…“. Това не е мой албум. Това е албум, продуциран от „Rap And Roll”. Има Vol. 1, ще има Vol. 2 и 3, защото аз съм казал, че идеята на  „Rap And Roll”, едно от нещата, които ще съпротва, ще се състои в това да се опита да дава сцена на непопулярни или малко популярни артисти, които според нас заслужават да бъдат чути. Затова дискът се подарява, а не се подарява. Ние от печалбата на бранда инвестираме обратно в музика. По този начин си правим и реклама. Нещата са обвързани. Така се получи, че с Liter-а направих трак, със Cedric също. Поканил съм момчета от рап занималнята, които, според мен, имат талант и имат нужда да им бъде подадена по някакъв начин ръка. Дано и те така да го приемат, че е помощ от моя страна, а не някакъв вид използване, защото аз, за да имам възможността да харча средства и да си губя времето, образно казано, с тях, значи съм ларж и мога да си го позволя да загубя това нещо. Искам да намеря сред младите, такива които да поемат щафетата – така да се каже - да има послание…

 

- В края на миналата година в публикация на вестник „България Днес“ излезе информация, че готвиш скандално парче, на което ще сложат забрана за излъчване извън интернет средата. Вярна ли е информацията и да разкажеш повече за този проект?

 

Нямам ПР и почти никога не съм имал професионален такъв. Не съм пускал такава информация. Скандални парчета… аз гледам повечето да са ни скандални, но не целенасочено заради самия скандал, а за да има скандал. Наистина ще намерим причина, която да си е скандална.

 

- През септември месец 2017 г. „Гумени глави“ спретнаха легендарен концерт в „Терминал 1“. Имаха и турне, поканиха ли те? Ъпсурт пък пяха в „Арена Армеец“ също миналата година. Ти мислил ли си за нещо толкова мащабно и кога ще е най-подходящото време за такова събитие със Спенс?

 

Не, не съм и очаквал Мишо Шамара да ми се обади. Не държа и да ми се обажда. Като цяло – доста се излага. Така че не искам да имам нищо общо с г-н Шут, Биг Шут.

 

Не знам как е протекъл концерта на Ъпсурт в зала „Арена Армеец“. Предполагам, че доста хора е имало. Те са може би единствените, които заслужават наистина сериозно уважение от рап изпълнителите, защото през годините не свалиха гарда с посланието.

 

Може би трябва да има нещо за 20 години, то е много скоро, след 1-2 години. Може би преди това тенденциозно трябва да има някакво затишие с участията по клубовете. Така, че ако разберете, че Спенснята е спрял с участията, значи готви концерт.

 

- Номиниран си за „Рапър на годината”  (2017), а „Hip-hop history repeating” - за „Турне на годината“ (2017 г.) …

 

Турнето се е доказало през годините. Тази година може и да не спечели, но през останалите 5 е трябвало да печели всяка година, но това е друга тема. Иначе за рапър на годината – обадих се на Мария Бонева и й казах: „Може  би ще вдигнеш егото на някакви млади рапъри, като кажат: „Ееее, аз бях там, номиниран със Спенса и станах рапър на годината“. Аз отдавна не съм в това темпо, в което да се състезавам за рапър на годината. Аз правя по едно парче на две години.През 2017-а нямах нито едно парче… Може би ще кажат, че е въз основа на участия, но през въпросната година дори имах по-малко изяви отколкото през предната. Градацията върви надолу, а аз съм номиниран. Нищо де, ще го приемем като гъделичкане по егото.

 

- Оттеглянето на Homelesz от СССР разочарова ли те по някакъв начин и занапред смяташ ли да  продуцираш още млади таланти?

 

Той не се е оттеглил, просто повече искаше да се развива самостоятелно. Човек каквото реши да прави, никой не може да го спре. Може би съм разочарован, наистина, но като цяло – не ми се случва да го преживея за първи път. Което само доказва, че човек не се променя. Но следващия път, като се появи някой, ще го заснема с телефона как ми лиже та*аците и ми обяснява, че съм най-добрият, за да му го пусна след 3-4 години и да се види как го е забравил това.

 

Това няма да ме откаже да помагам пак. Заради такива, защо трябва да го отнасят тези, които наистина са съвестни и тези, които наистина го оценяват?

 

- Медиите писаха, че ще ставаш баща за трети път. Кога се очаква щастливото събитие да стане факт?

 

Очаквам да стане факт много скоро. Не искам да стана дата, не искам да пророкувам. Просто искам наистина да се случи, тъй като остават броени дни. После надълго и нашироко можем да си говорим, да се черпим и да се радваме. Наистина се връщам в една ситуация, от която вече бях излязъл… На 8 години ми се случват нещата – тъкмо стане първи клас и идва следващото…

 

 

 

Въпроси и обработка: Калина Василкова @ HiphopArena.bg
Интервюто проведе: Никола Пайтаков @ BLING CLUB

Свързани новини
Интервю 0 1597
Спенс: Всички искат да създават рап вълни, а същевременно вадят кухи песни без послание?! (II част)
22 Февруари 2016, 12:00
На какво или на кого се е продал Спенс, в крайна сметка, си е негова работа. Но все пак, за пропусналите, ТУК може да намерите последните пояснения от първо лице по казуса. Ето и останалите теми, които с рап-ветерана засегнахме, свързани най-вече с българския..

Коментари
Подреди по
0
аз
преди 2 години
rapper Number 1 in BG . Наистина! Респект Спенсня...

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+