SLIM: Хора като нас пишат история, на която останалите лежат!

3778
19 Август 2016, 10:53

Интервю със SLIM @ HIPHOPARENA.BG


 

Здравей! Виждам, че Станислав Колев се е отдал на семейни пътешествия в разгара на лятото. Slim също ли почива или отделя време и за следващите си музикални проекти?

 

 

Хах, нямам раздвоение на личността, надявам се. Почивките при мен винаги са съчетани, но да ти призная честно, със синът ми трудно се почива, защото е като куршум и постоянно някой трябва да тича около него, опознавателен, любопитен, и комуникативен, а е едва на година и 3 месеца, вдига плажа във въздуха :DDDD A относно музикалните проекти и въобще като цяло, старите хора са казали – След силна година, се почива"... Хахахахаха

 

 

За около 1 година доста нови тракове излязоха от Slim и Dj Stancho – „Шампиони“, „Имаме си план“ (ft. Golemia), „NнтересN” (с UGLY), „Listen”, „Вечен“ (One Shot), „Паля Мара“ (с Drunko), „Знай най Remake” (ft. Dreben G). Доволен ли си от себе си, както и от това - как се развиха нещата в музикалната ти кариера след излизането на тези проекти?

 

 

Естествено съм доволен, а относно развитието, ако имаш и най-малката или бедна музикална култура, то ще разбереш и с просто ухо, че това ми носи забавление, това е oтношението ми към заобикалящото, освен това е огромна лекота, удоволствие и чест да сме със Станчо в този труден за артиста в България свят. Особено когато искаш да правиш неща, които да звучат адекватно за времето, в което живеем. И още повече, оказа се, че с някои парчета - като Шампиони” и Listen” буквално сме го поизпреварили, говоря само за територията на три морета, братлета" .

 

 

Който е проследил последните ти интервюта, би трябвало да му е станало ясно, че Slim отдавна е заявил, че занапред, в музикално отношение, ще експериментира и ще яхва само модерните хип-хоп вълни. Изглежда този факт е убегнал от полезрението на част от хората и те не приемат новото ти артистично превъплъщение. Все още се обръщат назад и те търсят в миналото... И ти държат и сметка... Но все пак – сега правиш музика за по-широката аудитория... Хвана ли я и зариби ли я тази широка аудитория? Новите фенове ще компенсират ли загубата на „отреклите“ се от Slim стари фенове?

 

 

Доста забавни въпроси, но те си съдържат и отговорите. Музиката си е музика, ако  нещо не разбираш, е най-лесно да го отречеш. Възхитен съм от факта, че има хора, които си живеят в отдавна минали години, но чудя се - дали те все още гледат черно-белия или цветен тукмак с наименования Опера и Респром, или предпочитат плазмата... Носят ли дънки Панака и обувки Пирин“? И да не забравяме - в и с живота си - именно това те прави личност, нещата, които само ти можеш да направиш, изборът дали да си със стадото или да си различен, да си новатор, да си позволиш неща, които другите не могат, и най-вече - да го правиш за полза на дугите, да го правиш с любов и себераздаване, да го правиш  със и в съзнание... Мен, слава Богу, ми помагат и подкрепят доста хора, застават зад проекта и работим екипно за създаване на цялостни продукти, не просто текст и музика,  приятелите - заслужавам ги – отебавам останалите и по пътя си продължавам. А и да ти кажа... не бих понесъл мисълта, че всички ме харесват.

 

 

Това ме подсеща за Ndoe, който се намира в сходно положение като твоето. Видях, че ти се изкефи на интервюто, което направихме с него преди седмици и го сподели на стената в личния ти профил във ФБ. Предполагам, че по някои от въпросите може да се каже, че сте на едно мнение... За коя част от казаното го подкрепяш?

 

 

Виж, нека стане ясно на всички, че артистите като нас са малко, не защото се миСлим за добри или нещо искаме да се превъзнасяме пред другите, че сме хванали Господ за шлифера",  но сме артисти, работещи за цялостния продукт и неговото качество, звук и светлина. Ние сме готвачи, не искащи да готвят цял живот само боб и ‘леб. Това отличава големите от останалите, нас винаги ни забелязват, бием на очи", но хора като нас пишат история, на коятo останалите лежат!!!

 


 

Напоследък в ума ми все се върти превърналият се в клише (и в татуировка на всяко трето тяло) израз „Only God Can Judge Me“ (Само Бог може да ме съди). Може би защото в днешно време много съдници се появиха... И при/на мен се случва... Хаха... За Богове ли се взехме и колко лошо може да е това от духовна гледна точка?

 

 

Не съдете, за да не бъдете съдени; защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!  Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си. (Мат. 7:1-5) ,

 

Четох наскоро нещо, което силно се запечата в мен относно духовността: Духовен човек не е онзи, който изучава световната мъдрост, не е и моралният човек, а този, който е посветен в тайната на Любовта. Ако се осмеля да кажа кой е духовен човек, бих казал, че това е човекът, който обича. Понеже безкрайният завършек, към който сме призовани всички, да достигнем и да станем участници, е любовта в Христа, което значи наивната любов, несебичната любов, любовта, която може да достигне до жертвата на Кръста, без да задържа злоба в себе си."

 

 

Неслучайно намесих духовността. Всички знаем за двугодишния ти престой в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Може би критичните ти фенове очакват някаква нишка от усвоените възвишени знания от там да бъде поместена и в музиката ти... Изглежда, че ти разграничаваш бизнеса от святото. Фейсбук статусите ти са задълбочени и философски. На живо също не говориш по начина, по който се изразяваш в текстове ти. Какво би казал по темата, за да бъдеш категорично разбран?

 

 

МиСлим знаеш, та те не разбират на опростен български. Какво остава, ако намеся и текстове от Свещеното Писание :DDDDDD Ще ти отговоря отново с цитат от Евангелие от Матей:  „Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и като се обърнат, да ви разкъсат."...

 

 

Имаш син. Да ти е жив и здрав! Кои са най-важните за теб ценности, на които го възпитаваш?

 

 

Амин! От опит знам, че само личният пример действа, ако ще ме подражава, то мойта задача, като родител, е да не спирам да търся съвършенство в човешкото и личностно израстване, за да му бъда добър пример, така както моите родители са пример за мен!!!

 

 

Много яко е, че след толкова много години с DJ Stancho пак сте заедно на сцена. Във вашите среди, а и не само, такива дружби по принцип са по-често краткотрайни. Губили ли сте някога контакт изобщо? На онези, които не ви познават извън музиката, вероятно ще е интересно да узнаят как се опазват взаимоотношения като вашите?

 


 

Губили сме контакт и дори сега, работейки заедно, пак губим. Много е лесно: взаимно уважение! За мен той също е част от семейството, гледаме да сме си от полза един на друг, помагаме си, живеем, дишаме и се трудим на житейската нива и най-важното - продължаваме да пишем история!!!

 

 

Върху какво работите в момента в Sniper Records? И какви са бъдещите ти творчески планове? Албуми, сингли... Издай ни нещо?

 

 

В момента Станчо се подвизава на морето, където постоянно има работа, аз също не се задържам на едно място, но след септември ударно изкарваме нови два трака, за успокоение на хейт аудиторията, като едното е с Перник Crew, Сахата и Тоцката, а другото..... е...  ще чуете  :D

 

 

Нека завършим с нещо поучително...

 

 

Четете, информирайте се, бъдете будни и както казва св. Паисий Хиляндарски: Българино, знай своя род и език". Аз ще допълня: Помнете Светиите си и нека Те ни бъдат за пример! Амин!

 

 

КАЛИНА ВАСИЛКОВАКоментари
Подреди по
0
(не)миСлим
преди 3 години
Заслужава един дълъг ред от сърцето и душата....
-1
тоз па и той
преди 3 години
"И още повече, оказа се, че с някои парчета - като „Шампиони” и „Listen” буквално сме го поизпреварили". Продължаваш да халюцинираш май: Slim & DJ Stancho - Listen [Official HD Video] - Likes 374, DISlikes - 711 Slim feat. DJ Stancho - Шампиони [Official HD Video] - Likes - 707, DISlikes - 1634 Изпреварваш единствено по брой DIS-ове.

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+