Слаткаристика: Бях дилър, а седмица по-късно, след излизането на албума ми „Slatkaristika Budalo”, станах най-голямата звезда в Македония

6223
13 Юни 2017, 11:30

Зад името Слаткаристика стои македонецът Марко Маринкович. Той се занимава с музика от 12-годишен. Провокиран от бедния начин на живот и бунтовническия си дух, още на 14 години Марко сформира хип-хоп групата „Единствена опция”. Години по-късно създава и македонския хип-хоп клан „Токсикология”. През май 2009 г. Слаткаристика подписва договор с музикалната компания „Јованов Рекордс” и реализира първия си самостоятелен албум – „Слаткаристика Будало”, който е разпродаден само за 48 часа и прави истинска хип-хоп революция в братската държава. През 2012 г. „македонският Ицо Хазарта” издава „Новиот албум”, който става най-продаваният албум на годината.

 

 

 

Марко Маринкович, както е истинското име на изпълнителя на „Ме боли к*р”, дава едно от емоционалните си и колоритни интервюта за Анелия ПОПОВА и в-к „Шоу“. Разговор, в който умишлено остава и част от неговия автентичен македонски говор /и правопис/.

 

 

 

- Марко, скоро ще те видим да пееш с пълно гърло пред българска публика – на съвместното българо-македонско музикално турне „One Love”. Какво първо ти направи впечатление в българите, в България?

 

- България ми е позната, защото вече три години имам участия в български клубове. Вече имам и много приятели. София е един от най-хубавите европейски градове, а българите са наши братя – ето това е моето впечатление.

 

- Как се приемат българите в Македония? И как се чувстваш ти у нас?

 

- В Македония младите хора са много добре запознати с българската модерна музика, особено през последните няколко годни. Имат шанса и пряко чрез мен да се запознаят с всички актуални български артисти, които имат съвместна работа със Слаткаристика или с моя лейбъл (звукозаписна компания) „Иноватива”. При вас се чуствам като дома.

 

- Какво мислиш за Криско, Гери-Никол и Ицо Хазарта, с които ще делите една сцена съвсем скоро и в България, и в Македония?

 

- Криско е многу паметен пич, Ицо е поет, а Гери-Никол е атрактивна певица и мисля, че тези три имена са целосниа черен бугарски пакет.

 

- Занимаваш се с музика от 12-годишен, като в силен стимул се превръща бедния начин на живот и бунтовническия дух. Разкажи ми малко за този период и етапите след него досега? Пътят, по който стана рап звезда?

 

- Аз съм израснал в 5-членна фамилия. Живеехме в апартамент от 40 кв.м. и се издържахме всички от една заплата. Такова беше положението. Бяха бедни и трудни години. Но ако немаме недостатоци и комплекси, нема за што да се бориме.

 

- В текстовете на песните ти се съдържа голяма провокация, силна емоция, камшични думи, много дързост, дори вулгарен смисъл. Какво отразяват те, какво целят?

 

- Аз само искам да представя цялата ситуация наистина такава, каквато е. Работите в живота нямат цензура и затова няма нужда да бъдат цензурирани и в музиката, която е инспирирана от реалността. Целта на муабетот е КИП ИТ РИЛ.

 

- Първият ти самостоятелен албум е разпродаден за едва 48 часа и прави истинска хип-хоп революция. Как се справи тогава с връхлетялата за часове огромна слава, а и до ден-днешен с последиците от нея?

 

- Преди да ми излезе първият солов албум, бях дилър на трева, а една седмица по-късно вече бях най-голямата звезда в Македония и

 

тоа се казва ЕВОЛУЦИЈА, а револуцијата си дојде само по себе.

 

 

- Преди години споделяш, че си „за” легализирането на марихуаната. Защо?

 

- Защото това първо и основно е един много добър държавен бизнес, както са алкохола, цигарите, таблетките – които всъщност са далеч по-вредни от канабиса, но те са легални, нали. И защото това е единственият начин Македония да излезе на добър път.

 

- Самият ти пушиш ли? Какви пороци имаш?

 

- Пуша, да, но за да пуша, си купувам, а искам да растат в моя собствена градина, в която да отглеждам билки. Цигарите и алкохола са моите пороци, които искам да отхвърля.

 

- Казваш, че си бил дилър на лека дрога. Знаеш ли, че много малко хора биха си признали това публично, защото всеки гледа да лъска имидж, да инвестира в различен образ, с който да бъде познат на обществеността…

 

- Аз съм го правел това, защото не съм имал избор... и искам обективно и честно да говоря за моето минало, защото

 

не се срамам от тоа, което сум бил.

 

Растял съм в такъв квартал и това там е било нормален начин за преживяване. Имиджът няма никаква тежест, ако е фалшив.

 

- Какво мислиш за хората, които цял живот се представят за някой друг, не за себе си? Които обичат да живеят в самозаблуди и илюзии?!

 

- Съжалявам ги тези хора. Те само лъжат себе си. Но не ги упреквам в никакъв случай, защото консервативната ни система која ни налага да бидеме идиоти.

 

 

- Интересуваш ли се от политика? Какво е положението сега в Македония, имате нов премиер?

 

- Трябва да се интересувам, няма друг начин. Нямаш друг избор, защото политиката е медийна пропаганда. Сега при нас се усеща някакъв момент на положителна промяна, но още е рано да се говори за нещо по-добро. Важното е, че вече няма възможност за по-сериозни конфликти и хората добиха желание за живот.

 

- Кой е най-големият урок, който си научил или учиш в момента в живота си?

 

- Сине, немој да си ревнив... њама тебе да те ебат неа ште ја ебат.

 

- Как стана така, че си загуби брачната халка два часа след сватбата със Саня Николич, която е „Мис Македония 2000”? И как ти се отразява семейния живот?

 

- Аз мисля, че това златно парче нищо не означава всъщност... Саня е мой приятел, сестра и най-голямата ми любов, пред която никакво злато нищо не означава.

 

 

 

!!! Името на Слаткаристика е добре познато на хип-хоп феновете у нас. Македонската сензация идва не за първи път у нас, като този път причината е наистина грандиозно и повече от обещаващо шоу – първото съвместно българо-македонско музикално турне „One Love” („Една любов”), което започва на 22 юли в Банско. Идеята за него се ражда още през 2009 година, когато продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов реализират „Мюзик Айдъл 3” за България и Македония. Името неслучайно е „Една любов” – тъй като в него именно любовта ще е тази, която няма да познава граници, както споделят и те „любовта към музиката обединява поколения и хора, отделени от граници”. Припомняме и датите за предстоящото турне: 26 юли – в Охрид, 27 юли – в Струмица, 17 август – в Слънчев бряг, 18 август – във Варна, 6 септември – в Пловдив, 30 септември – в Скопие и финал – на 7 октомври в София. Топ имената в турнето са Криско, Слаткаристика, Гери-Никол, Тони Зен, „Ъпсурт”, DJ Гоце.Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+