Шамара: В Америка мога с една песен да се събудя толкова богат, че да си купя пет мола

21633
09 Август 2016, 15:52

Из интервюто на Живка Ангелова за в. „Шоу“ с Big Sha (a.k.a Мишо Шамара), който отговаря от Сарасота (Флорида).

 

Близо две години изминаха откакто Шамара поведе семейството си към Америка. Фамилията вече се е устроила – рапърът работи, децата му ходят на училище и се адаптират успешно в Щатите и бележат първите си успехи – Lil Sha - в музиката, а дъщеря му – в спорта. Плувкиня е и вече трупа медали.

 

Какво в крайна сметка, след многобройните спекулации по темата, работи Big Sha зад океана? Направил си е транспортна фирма, още когато е пристигнал в Америка. Първоначално е започнал с един камион, а в последствие е закупил и още. Работил е като контрактор, в друга компания като диспечер. Сега е сменил компанията, продал е камионите и е само диспечер. Работи и като шофьор в Uber. „Много са добри условията и парите там. Все пак съм нов емигрант и още от началото знаех, че ще ми се наложи да работя на няколко места“, отсича Шамара.

 

Изпълнителят е напреднал с усвояването на чуждия език, тъй му се налага да общува с американци всеки ден. С гордост изтъква, че дъщеря му вече говори без акцент и трудно може да се разбере, че не е американка. Синът му пък е записал първата си песен на английски език, която щастливият татко нарича „убийствена“. Big Sha споделя още, че доста пари е налял в проекта на малкия, но резултатът си е заслужавал.

 

Сега ще правим и видеото, върху това работим в момента. Като го пуснем, той има реален потенциал. Просто ще го чуете и ще видите за какво става въпрос. В България леко ще си глътнат граматиката какво може да направи 12-годишно момче“.

 

Поради каква причина Шамара предпочита живота в Америка, вместо този в България? Рапърът споделя, че и в България е получавал купчина с пари. Не е мързелив и може да работи по различни проекти, но разликата е там, че „В САЩ е доста по-спокойно, като дойдеш няма кой да ти направи мизерия и можеш да спиш спокойно“.

 

Big Sha разказва и за проблема около песента му със Снуп Дог. Тогава е бил обвинен, че изкарва пари в Съединените щати, без да има такова право. За щастие е успял да докаже, че това не е така. Всеки момент дори си чака зелената карта, която спечелил от лотарията, да му пристигне по пощата. Останалата част от фамилията вече се е сдобила с такива.

 

И все пак в България беше много популярен човек. В Америка потъваш в абсолютна анонимност. Не ти ли липсва известността?“, пита го Живка Ангелова, на което Мишо отговаря:

 

Много популярен бях, защото работата ми е била такава! Аз не съм искал да бъда популярен, то е било така, защото съм бил добър в това, което съм правил! С труда си съм станал популярен. Ако ти кажа, че много по-добре се живее без популярност, не знам дали ще ми повярваш. Много хора могат да се учудят защо така говоря, но популярността изисква някаква ангажираност. Винаги трябва да гледаш какво казваш, какво правиш. Като някаква маймуна си, очакваш пуканки да ти хвърлят още малко... Хората очакват някакви неща от теб, докато тук не е така. Иначе не съм се отказал от музиката. Безкрайно съм наясно, че на 44 години няма да стана в Америка рап звезда. Но пък моят син може да бъде, или моите племенници могат да бъдат... Или хората, които аз ще продуцирам могат да бъдат. Бизнесът тук е огромен. Мога да направя проект и утре с една песен, която е добра, и да се събудя толкова богат, че да мога да си купя пет мола. И то само с идеята и с труда си! В България това няма как да стане“.Коментари
Подреди по
-1
аха така беше
преди 4 години
не ве , няма нещо толкова съмнително в картата , понеже може да си там щом някой от семейството има зелена карта - нали са семейство . Един печели и другите са с него - семейство са все пак. Тъпизма е че с 1 песен ш купи мол - та и няколко видиш ли ... малко алъш-вериж история .... понеже съм рапър и мога с 1 песен да купя мол (неговорим за 5 молА) що да не поджиткам малко с камионетките... е така за благото на хААамериката... :) комик
0
Crissy
преди 4 години
That's an inltielgent answer to a difficult question xxx
-1
Jay
преди 4 години
hhaha nikuv shans toq kaval s pristiganeto si e da e otvoril firma i da e kupul kamioni :D bachkal e za edni bulgari kato dispecher i te tfa e , daje gi znam teq filmari :D. Drugoto koeto e samnitelno e kak semeistvoto mu veche imalo zeleni karti a toi chaka svoqta spechelena ot lotariqta?>!??! kartata se vzima predi da doidesh v amerika shtom e ot lotariqta we ahuhauxhuax mnoo smqh! mnoo lyje toq papagal!

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+