RAP SKILLZ – БАЛКАНСКАТА БАТЪЛ ЛИГА

2325
27 Декември 2016, 15:17

Нека ви разкажем за една необикновена батъл лига, обхванала почти целите Балкани, наречена Rap Skillz. Всичко започва от Хърватска 2014 г., където се провежда и първото батъл събитие, в което участниците се състезават по между си във формат с  предварително написани акапелни текстове.

 

 

Надпреварата протича в 3 рунда, като се базира на уменията на участниците. Победителят се определя от съдиите, поканени за случая. Този Рап Феномен обхваща страни като Босна и Херцеговина, Сърбия, Словения и стига до съседна Македония, като се има предвид, че събитията се провеждат често в  различен град в съответната страна.

 

 

Точно сега ще се фокусираме върху братята македонци, тъй като те са с най – близкия до нас език и можем отлично да разберем за какво „иде реч” в буквален и преносен смисъл. Те успешно са заснели вече 4 епизода за Rap Skillz Makedonija. Последното видео е от гр.Велес, а събралите се хора от цялата държава само показват силния зрителски интерес, който предизвикват батълите.

 

 

Изключително интересна поетична форма на батъл, която аз лично съм гледал само по BET и то преди много години. Самият рап е и в друго измерение, напомня  на театър от Шекспирово време, а според лириката може да се оценят и интелектуалните възможности на всеки състезател. Идея, достойно превърнала се в движение на Балканите. А знае ли човек - може пък и някой ден да станем свидетели на Rap Skillz Bulgaria. Стискайте палци, подобни инициативи само раздвижват Рапа за добро.

 

 

АПОСТОЛ ЧАКЪРОВ

 

 

 

Плей и вижте  за какво става  дума:


Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+