От СтЗ Отбора в миналото, до Zipo & Slash днес: Не търсят скандал, а живеят така, както ви го показват в проектите си

4337
17 Март 2017, 16:01

Костюмираните господа Zipo & Slash направиха уточнение, че скандалът не е търсен ефект в техните проекти, а напротив - видеата и текстовете на песните им изобразяват 1:1 техния лайфстайл. Музикантите изложиха своите аргументи за всяка една своя провокация, част от многото, на които се нагледахме от началото на годината до сега. Ще се запознаете и с нови факти за рапърите, които ви чакат в интервюто ни с тях!

 

 

 

- От обикновени и скромни момчета и артисти, част от„СтЗ Отбора“, където бяхте и с други псевдоними – Гълъба (Devil) и Шпека, до костюмираните господа, създаващи скандал след скандал – Зипо & Слаш... Каква беше причината да се отделите и да поемете по друг музикален път?

 

 

 

- СЛАШ: Псевдонимът ми беше Шпека и идва от кварталния ми прякор. До ден днешен в града ме познават така. Скромен... никога не си спомням да съм бил. За пример мога да Ви припомня скандала с Криско, който се оплакваше в национален ефир, че съм му бил шамари зад врата, а действието се развива на Благотворителен концерт, на който Кристиян отказва да излезе да пее. Това е само пример, но имаме доста интересни случки от „онова“ време. СтЗ Отбора е група, създадена от мен,  в която се запознахме със Зипо и станахме близки приятели. СтЗ Отбора е част от миналото ни. Настоящето е пред Вас.

 

 

- ЗИПО: Моят псевдоним беше Devil MC, по-късно само Devil. От там и сегашната ни фирма със Слаш – Devil Cinema, която стои зад видео клиповете не само на много от нашите колеги, но и на фирми, клубове и т.н. Гълъба е прякор от квартала. Костюмите при нас дойдоха с по-високото ниво в музиката, лириката, стандарта на живот и т.н. Отделихме се от групата, защото всеки пое по своя път.

 

 

 

- С промяната на артистичните ви прякори имиджът ви коренно се измени. Появявате се навсякъде облечени в костюми, което е нетипично за рапъри. В случая сакото и панталонът символизират ли нещо или просто искате да се откроявате от останалите ви колеги?

 

 

 

- СЛАШ: Появяваме се така, както ни харесва. Ако ни хареса, може да излезем и голи. Кой както иска да го разбира.

 

 

- ЗИПО: Начинът ни на обличане не е по-различен от ежедневното ни облекло. Това, че се различава от останалите - не е търсен ефект, а отражение на начина, по който се чувстваме.

 

 

 

- Песните ви „Малки котенца“ (2016) и „Кварталът на богатите“ (2017) попаднаха в по-големите медии и по-известните сайтове и бяха представени  като „много скандални и развратни“, заради клиповете към тях... Втората дори я оприличиха с порно, а после почти всички статии за нея изчезнаха. Защо бяха изтрити?

 

 

 

- СЛАШ: Може би трябва да чуете и видите и „Най обичам“ (2016). Препоръчваме Ви я, защото тя е предшественик на „Малки котенца“. В „Кварталът на богатите“ не виждам абсолютно нищо скандално, дори ми идва доста софт видеото. Статиите бяха изтрити от екипа на хотела, в който беше заснета една от сцените с Дилена Димитрова.

 

 

- ЗИПО: Аз пък Ви препоръчвам „Мъж ли си“(2016), защото това е песен, която също беше отразена в доста големи медии и известни сайтове, а да пропускаме този проект би било дискриминация. Истината е, че сме доста далеч от продукции, които са съвсем на друго ниво откъм „развратност“. Може би провокираме хората, но реално се чувстваме в свои води.

 

 

 

- Всъщност „Кварталът на богатите“ донесе след себе си голям панаир. Любен Христов ви „нахрани“ с видео, вие му отвърнахте, а после се разменяха извинения. Видях, че сред мненията на мнозина стои версията, че зад раздора всъщност стои ПР стратегия. Това вярно ли е?

 

 

 

- СЛАШ: Размяна на извинения нямаше. Любен се разпали, предложи да ни прави свирки, но в крайна сметка се извини отново с желание да ни духа. Той си знае защо. От наша страна имаше по-скоро „извинение“ с дълбок сарказъм. За ПР не може и да става дума, защото този човек просто няма кариера.

 

 

- ЗИПО: Любен не го познаваме, както и той нас. Не знаех дори, че е изпълнител. За мен не е съществувал до този момент. От този момент нататък – също.

 

 

 

- Спечелихте си негодуванието на ваши колеги и на други хора, които станаха свидетели на скандалния чат, който показа как набирате мацки за клипа ви към „Кварталът на богатите“ и после бе изтрит. В чата събеседничките ви бяха на 13 и 15 години, вие им предлагате 50 лв. за участие във видеото и ги карате да изпращат снимки по бельо. И аз самата бях потресена, като видях тази дискусия... Можете ли да дадете логично обяснение за действията си?

 

 

 

- СЛАШ: В държава, в която 12-13 годишни раждат без никакви наказания, в държава, в която застаряващи бизнесмени си поръчват ученички за секс и в държава, в която поп фолкът възпява с цели песни именно този таргет (ти си само 8 клас; ако знае баща ти и т.н.) и точно в тази държава някой смее да ни упреква? Без да е предприел РЕАЛНО действие по никой от горните въпроси? Айде стига. Някой ако иска, да тръгва да доказва чукал ли съм, не съм ли. Ако искам, ще го направя. Законно. Нека да ме спрат.

 

 

- ЗИПО: Някой гледа ли този клип? Някъде да видяхте 13-годишни участнички? Бельо? „Материал“? Спечелихме негодувание на колеги, които са с ученички в клиповете?!  Не е сериозно да обсъждам подобни лицемери.

 

 

 

- С всичките тези скандали и провокацията в клиповете ви сякаш стигате до повече хора и популярността ви расте драстично. Наистина това ли е начинът, по който един артист в България може да се прочуе и да прави бизнес от музика?

 

 

 

- СЛАШ: Топлата вода е открита отдавна, но ние не търсим целенасочено внимание. Ние спим с такива момичета, лигавим се и разпускаме по начина, който виждате и в клиповете ни. Тези неща не могат да се имитират или поне ние не можем.

 

 

- ЗИПО: Не виждам нищо толкова развратно в нашите клипове. Просто красиви жени с красиви тела, които знаят как да се движат и да ни карат да се чувстваме добре.

 

 

 

- Бяхте гост-изпълнители на петите годишни хип-хоп награди „359awards”. Слаш направи един жест с ръце и таз, пресъздаващ полов акт, в който той е активната страна. За кого беше насочен и защо?

 

 

 

- СЛАШ: Жестът беше направен два пъти. Единият път за Гери-Никол, а вторият - за Дара.

 

 

- ЗИПО: Колегата иска тройка с двете. Да ги гледа как се карат хаха

 

 

- СЛАШ: Зипо искам да снима!

 

 

 

- Направи ми впечатление, че който ви критикува във Фейсбук страницата на Зипо & Слаш, се обръщате към него като „г-н Никой“. Защо по този груб начин?

 

 

 

- СЛАШ: На умният – умно, на простият – просто. Често отговаряме и с „Марш!, Къш!, Изчезни!, Напусни!, Чиба!“. Това са обръщения за овце и улични песове. Когато се държиш като такъв, трябва да намерим общ език с теб. А конкретният пример, за който питате, се отнасяше за един от „всичко знаещите, всичко можещи“ интернет коментатори, които са компетентни по всеки въпрос, а всъщност в живота са Г-н Никой без кавички. Лично аз не желая да се примиря с модерното „меко“ отношение. Мачкай, да те уважават.

 

 

- ЗИПО: Когато има аргументирана критика, ние сме винаги готови да я възприемем и сме признавали наши грешки, колкото и да са малко те. Когато обаче някой влиза с бутонките, няма как да стоим послушно.

 

 

 

- Нищо лично не влагам във въпросите, макар че някой може да ги възприеме като нападателни към вас. Просто търсим отговори, които свидетелите на цялата шумотевица около вас искат да намерят. Нека да завършим с този – какви са бъдещите ви творчески планове? Какво предстои от Зипо&Слаш?

 

 

- СЛАШ: Въпросите са си супер, не виждам проблем в тях. Бъдещите ни планове са да надграждаме и да гоним все по-високо качество в крайния продукт.

 

 

- ЗИПО: Благодарим Ви за интервюто, за нас беше удоволствие. Очаквайте много интересни проекти, готини мадами в клиповете и не се взимайте на сериозно, защото ние не се!

 

КАЛИНА ВАСИЛКОВАКоментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+