Митьо Пищова прекъсна благотворителния концерт в помощ на Дея Савинова, за да проведе конкурса си „Мис София“

15308
26 Март 2017, 15:12

На 24 март трябваше да се проведе благотворително клубно участие, в което да се включат куп познати имена от музикалната сцена, за да съберат средства за лечението на Дея Савинова. Въпреки че събитието беше промотирано дълго време и уж организирано така, че да се проведе по план и най-важното – да се помогне на момичето, са се появили непредвидени обстоятелства, които са съсипали цялата идея и мероприятие. HiphopArena.bg получи сигнал от крайно възмутените организатори на благотворителния event, които разказаха какво се е случило. Ето и цялото писмо:

 

 

На 24.03.2017 трябваше да се състои музикално обединение в помощ на Дея Савинова,която след тежък инцидент претърпява три изкючително тежки и непосилни като цена за семейството й операции. Третата операция се състоя на 3.01.2017 и е нужна активна рехалибитация. За съжаление сумата, необходима за това лечение, също е непосилна за Дея и семейството й.

 

 

Това  музикално обединение бе с цел да се събере нужната сума. Организаторите на събитието се натовариха с тежката задача да съберат известни български изпълнители, които на добро сърце се съгласиха да подкрепят каузата с участието си.

 

 

Организацията и идеята за провеждането на събитието (в клуб Passport, Студентски град, 24.03.2017) бяха следните: поставянето на две кутии за даренията - една вътре в клуба и една отвън, като изрично е уточнено, че парите събрани за вход (5лв.-официално определена сума за влизане в клуба на това събитие) ще отидат за рехалибитацията на момичето. Също така бе позволено приятелките на момичето, отговарящи за кутията вътре да минат веднъж или два пъти през гостите на събитието, за да може всеки, който иска, да помогне.

 

 

Нещата обаче не се развиват така както е планирано и всички са очаквали. В 21:00 на уговорената дата Дея пристига на уреченото място заедно със свойте доверени приятели – момичетата, които ще отговарят за пазенето на кутиите, и част от хората, които са дошли да я подкрепят.

 

 

Една от кутиите е сложена на маса до входа на заведението и няколко от момичетата в 22:00 започват да събират по 5лв. на всеки гост, информиран за събитието, в присъствието на управителя.

 

 

В последвтвие разбираме, че около ден преди събитието е организирано друго събитие-Мис София. Потвърждения за това са младите момичета, влизащи в заведението, без да плащат вход и казвайки, че са участнички в конкурса. Започват да идват гости на този конкурс, които нямат никаква представа, че има благотворително събитие, заплащайки по 10 лв. вход за Мис София, които управителят и охраната прибират обяснявайки, че двете отделни събития са с различна цена за вход като 10лв. на човек за Мис София не спадат към парите за кампанията на Дея. След 23:30 всеки от новодошлите заплаща вход на охраната и оправителя -10 лв. за Мис София. На момичетата, пазещи кутията за Дея, им се прави груба забележка, че притесняват влизащите в заведението, питайки ги дали биха подпомогнали благотворителната кауза.

 

 

След като трима от почти 15-тина изпълнители излизат на сцената в една от почивките между песните от репертоара микрофоните им биват взети от друг водещ, обявявяващ старта на конкурса Мис София. Три от четирите сепарета на главния подиум на заведението биват заети от така нареченият „Митьо Пищова“ и неговия охранител и приближени. На четвъртото сепаре е Дея и част от приятелите й, дошли да подкрепят нейната кауза, които биват грубо подтикнати да напуснат сепарето си, тъй като трябвало да се направи място за участничките в конкурса, преминаващи през подиума. След първия кръг на конкурса бяхме уверени ,че благотворителното събитие ще продължи.

 

 

Но не така се стекоха обстоятелствата - след като обидиха по този начин изпълнителните, дошли да подкрепят каузата, освен тях успяха да изгонят всички останали, дошли да подкрепят момичето. След пълния цирк, теглейки чертата, равносметката е една: събрани са общо 310лв.,а всички дошли да подкрепят каузата си тръгват разочаровани и обидени.

 

 

Заведението успява да си направи реклама и оборот за сметка на здравето на един човек. След негативна оценка на страницата на заведението от потърпевшата, управителят започва да й пише на лично съобщение, обяснявайки й неща, които не са се случили, изтъквайки факти, които не са реални, нападайки и обиждайки изпълнителите и нея.  Разбира се се постарава да пише пръв на някои от изпълнителите, представяйки случилото се по съвсем различен начин, хвърляйки цялата вина върху момичето. След финалналното обидно изречение блокира чата, така че да тя да не може да отговаря на съобщенията му. Сриваики психиката й, дори не й оставя право на глас, обсипвайки я с обиди и неверни факти на всякъде в социалната мрежа Facebook.

 

 

Забравихме да добавим, че управителят на клуба искаше да пускаме чалга между изпълнителите...


Свързани новини
Любопитно 0 1259
МУЗИКАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА ДЕЯ САВИНОВА!
21 Март 2017, 12:54
Десетки музиканти се качват на една сцена в клуб „Паспорт“ на 24 март, за да обединят таланта и усилията си и да помогнат в набирането на средства за Дея Савинова. Дея е младо и лъчезарно момиче, което има нужда от нашата подкрепа. През 2015 година..

Коментари
Подреди по
0
Де да знам
преди 3 години
познавам Дея много свестен човек е но този е много зле
-1
Ani Borisova
преди 3 години
Nishto v tazi darjava ne me UCHUDVA.
0
Plamen
преди 3 години
nezemni selianduri sa pishtova i upravitelia... takiva ne zasluzavat da ziveat

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+