Masurski (Silent City): Музиката в момента страда, защото бизнесът в нея преобладава

2474
10 Май 2016, 15:05

Masurski представи новото им парче с Rimo (Silent City) „Ти да си добре“ в студиото на предаването „ДНЕС“ по BGonAir TV.

 

Николай Георгиев, както е истинското име на артиста, обясни пред водещата Константина Живова, че изразът „Ти да си добре“ е употребен саркастично и цели да иронизира и осмее обстановката в България, а точната интерпретация на четирите думи трябва да бъде: „аз не съм важен, важното е ти да си добре“. 

Тъй като Николай се занимава и с тенис (треньор по тенис), Живова го попита кое от двете – музиката или спорта, е неговата професия. Рапърът отговори, че по-скоро спортът е неговата професия, докато музиката си остава хоби, тъй като все още не е на ниво, на което да печели подобаващо от нея.

 

Masurski и Rimo са на сцената от 15-16 години. А как описва първият от дуото тяхната творческа философия?

 

Ние сме артисти. Не се спираме само на едно нещо. Винаги нашите неща са различни. Нашите песни са насочени повече към човека, вътре в него. Философски. Поглеждаме към себе си, най-вече...

 

Колкото и да звучи странно, не бих правил комерсиални песни. Затова съм си избрал да работя друга професия. Музиката си е музика. Тя първо трябва да бъде музика, а после да носи пари. А не обратното. В момента бизнесът преобладава, което е кофти, защото музиката страда. Появяват се шаблони, едни и същи песни, хората се пренасищат и вече не могат да различат коя музика е стойностна и коя не е“.

 

Въпреки, че Silent City правят музика на социална тематика, те не „мразят“ и не отричат комерса. Не са против него, нито пък против комерсиалните изпълнители. Дори са опитвали да правят по-„леки“ проекти, но не им се е получавало.

 

Цялото интервю на Masurski вижте във видеото по-долу, музикалната част на което започва след 12:40.

Коментари
Подреди по
0
Cactus
преди 4 години
Not bad at all fellas and galasl. Thanks.

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+