Madmatic & Qvkata DLG: Снимаме видео към новото ни съвместно парче! (+ Останалите отговори на въпросите от феновете)

5306
09 Февруари 2018, 18:21

Най-добрият бийтмейкър /ъндърграунд/ за 2017 -> MADMATIC и човекът, който е важна съставна част от най-добрата хип-хоп колаборация за 2017 (Tr1ckmusic ft. Атила, Явката ДЛГ & Жлъч – От А до Я) -> QVKATA DLG снощи разглобиха всички присъстващи в BLING CLUB и отговориха откровено на въпросите от феновете и се заформи това интервю, които двамата титани дадоха специално за HiphopArena.bg.

 


 

- Кое любимо хип-хоп парче от детството ви кара да избухвате и сега, докато го слушате?

 

 

Qvkata DLG: Dr. Dre – Let Me Ride

Madmatic: TRU - Hoody Hoo

 

 

- Към Qvkata: Какво стана с lyric книгата, за която говореше, че ще издаваш?

 

 

Точно днес има новости относно книгата. Новините са добри. Очаквайте положително включване много скоро.

 

 

- Към Madmatic: С коя песен от албума „Войната на ул. „Мир“ си най-горд?

 

 

Може би с последната песен, която също се казва „Войната на ул. „Мир“, защото това беше първата песен, която записах за албума и тя беше като гръбнак на целия проект.

 
 

- Към Qvkata: Задава ли се нещо ново между теб и Dim4ou и мислил ли си за още една песен за Бат‘ Мичо?

 

 

С Dim4ou нищо не се задава, не съм го виждал от много време.  А Бат‘ Мичо също не мисля, че скоро ще се завърне, тъй като го изчерпах доста. Ако случайно ми хрумне нещо в тази насока, с удоволствие ще продължа сагата, но засега е само трилогия.

 


 


- Ще има ли дискове на „Голям Юс“ Том 1 и 2, откъде може да се поръчат тениски на „Голям Юс“?

 

 

Madmatic: Дискове на „Голям Юс“ ще има, когато излезе третия том и тогава ще ги издадем и трите в едно. А тениски… работим по въпроса. Най-ранният срок, който мога да дам, е март месец.

 

 

- Какво мислите за подписването на Боро Първи с „Adamand Records”?

 

 

Qvkata: Напълно го подкрепяме и му пожелаваме все по-голям успех в музикално и лично отношение. В същото време това негово подписване не създава никакви пречки в нашите взаимоотношения. Всичко си продължава постарому.

 

 

- Бихте ли направили песен с Жлъч и Керанов?

 

 

Qvkata + Madmatc: И двамата имаме песни с Жлъч и Керанов.

 


 


- А Голям Юс + So Called Crew?

 

Qvkata: Не. „Голям Юс“ е много специфична, затворена капсула, на която не й позволяваме да излиза от едни определени рамки. Момчетата от „So Called Crew” са ни приятелчета, иначе.

Madmatic: Подкрепям напълно това твърдение.

 

 

- Пиете ли алкохол и какво ви е мнението за марихуаната?

 

 

Qvkata:  Пия по 50 грама веднъж в месеца. За марихуаната – преди бях против, сега съм – за и да я легализират съм - за. По-добре напушен човек, отколкото пиян.

Madmatic: Аз си пия редовно. Не пуша. Нямам нищо против марихуаната, нито към хората, които я употребяват. В рамките на нормалното.

 

 

- Готвите ли нови албуми и ще има ли нещо съвместно с HRD?

 

 

Qvkata: И по двете теми - възможно е.

 

 

- Какво ви е мнението за любовта и къде или в какво я намирате вие?

 

 

Madmatic: Любовта е нещо хубаво, пожелавам на всеки да изпита това чувство поне веднъж в живота си. А къде я намирам…

Qvkata: В pornhub – Victoria June хаха… Аз „любов“ като се каже, го разбирам като любов към човек от другия пол. Може би „обич“ е искал да каже фена, който е задал този въпрос… Любовта – това е чувството, което ни кара да се чувстваме най-добре, като цяло, в ежедневието – да даваме и да получаваме…

 

 

- Как си обяснявате това явление: Защо изпълнителите и феновете от известно време предпочитат „нископрофилния рап“, който предлага еднотипно звучащи парчета, пред нещо, в което и продуцента и MC-то дават свобода на въображението си и изливат душата си и те кара да се замислиш над него?

 

 

Qvkata: Това не е от вчера. Откакто има рап има весели песни за забавление, и има песни – с интелектуална нотка. Като първото не е задължително да е лошо, а второто – не е задължително да е добро. Така че съм против да има подобни разпределения. Нека феновете да спрат да ги разграничават на принципа: „Сега е така, пък преди беше еди как си“. Винаги е било едно и също, с леки промени, разбира се, в съотношението.

Madmatic: Аз бих добавил, че хората прибягват до музиката, за да се забавляват, най-често, и затова предпочитат по-весели песни. Докато тази, по-тежката музика, която не е за заведения и за моменти, в които човек разпуска, някак си не всеки може да оцени и да вникне в нея. А не е и нужно.

 

 

- „Голям Юс“ Том 3 – кога? Има ли замислен дует между Qvkata и Боро или Madmatic и Боро?

 


 


Madmatic: Не сме започнали да работим по Том 3, но имаме някакви идеи.

Qvkata: Нямаме никакви дати – да не го очакват скоро хората. Но естествено, че като излезе, ще е гърмеж. Относно песните - Боро – аз, Дидо и Боро, то там е ясно, че по всяко време може да излезе такава.

Madmatic: Но няма нищо замислено, което в момента да се подготвя.

Qvkata: Не ги планираме, те просто стават изведнъж.

 

 

- Явка, как реши отново да стартираш с участията и защо преди това се получи затишие от твоя страна?

 

 

Яви ми се духът на 2 pac и ми каза: „Ти трябва да се върнеш на сцената“, а бях спрял, защото същия този дух ми се беше явил и ми каза: „Абе, спри малко, почини си“. Това е причината, ако трябва да съм честен.

 

 

- Кои са любимите ви продуценти в световен план и с кои родни такива ви допада да работите?

 

 

Qvkata: Аз съм изгубил малко нишката. Сега има едно ново момче Buddha Bless, което бачка с Migos-ите и което ми направи много приятно впечатление. Иначе от старите кучета – не мисля, че е нужно да изреждаме. А кои родни продуценти… Боята ще кажа… и Vitamin Tze, но те са известни на хората. На Джорджано бийтмекъра ако може да се свърже с мен, бих работил с него.

Madmatic: За чуждестранни… в момента актуалните, които са и които ми харесват са… Metro Boomin, естествено и Nav, който Боро слуша доста, също има яки бийтове.

 

 

- Какво ви вдъхновява и мислите ли, че сте минали най-добрите си години като изпълнители?

 

 

Qvkata: Вдъхновяват ме много неща, но аз лично мисля, че съм минал най-добрите си години.

Madmatic:  Аз не мога да кажа дали съм достигнал топа си или не. При мен вдъхновението идва от веднъж и може както съм мисли някакви тъпотии, изведнъж нещо да ме удари и да направя следващата песен, която хората ще помнят с години.

 

 

- Бихте ли работили с млади и безизвестни на този етап продуценти, ако ви предложат качествен бийт?

 

 

Qvkata: Дори се стремим към това. Боро е човекът, който започна тази тенденция и видяхме, че работи много добре. В момента наистина апелираме към бийтмейкърчетата да пращат бийтове, естествено – не безразборно.

Madmatic: Аз също подкрепям всички, които се занимават с музика. Аз лично съм обръщал внимание на хора, които са се свързвали с мен и съм им казвал честно какво мисля и дали това, което са ми пратили ми харесва или не.

 

 

- Ще има ли още дискове на „Човекът, който се смее“ 1 и 2?

 

 

Madmatic: През март ще има и от двата.

 

 

- Издайте в аванс за бъдещите ви творчески проекти, които досега не засегнахме?

 

 

Madmatic: Идните дни ще снимаме наше общо парче с Qvkata.

Qvkata: Имаме готова съвместна песен, която, мисля, е доста приятна  и ще й снимаме клип. Не че не искаме да съобщим и за други проекти, но просто няма нищо сигурно.

 

 

Интервюто проведе: Никола Пайтаков BLING CLUB
Обработка, редакция : Калина Василкова @ HIPHOPARENA.BG

Свързани новини
Любопитно 1 4616
Само за ценители! Qvkata DLG & Madmatic - „Човекът, който се смее 1“ вече на физически носители
02 Юни 2016, 08:00
5 години след създаването му и 10 месеца по-късно, след като бе пуснат за свободно слушане в сайтовете за видео споделяне, албумът „Човекът, който се смее 1“ на Qvkata и Madmatic ви чака за пръв път и на физически носител. Варненският тандем зарадва..
Интервю 3 6553
Madmatic: Мислете с главите си и живейте с принципите, на които са Ви научили родителите, а не с цитати от текстовете на любимите си рапъри!
02 Август 2016, 12:31
Интервю с Madmatic. Многословно интро този път няма да има, защото изречението: „Това ми е най-сполучливото интервю до този момент!“, ще засенчи каквото и да кажа. И естествено – най-читавият ми обществен разговор с музикант нямаше да бъде факт без съдействието..
Видео 0 1862
Първи трак от TR1CKTAPE VOL. 3: MADMATIC, ЖЛЪЧ & F.O. – ГЛАВНИТЕ ГОТВАЧИ
01 Април 2017, 18:44
Това не е първоаприлска шега! Tr1ckmusic пусна първата песен от дългоочакваната трета компилация TR1CKTAPE, която открехва вратата към онова, което ни e приготвил по-нататък. Става дума за „Главните готвачи“, в чиято кухня влизат Madmatic, Жлъч и F.O. ..
Любопитно 34 5973
8 февруари ще бъде епичен: MADMATIC & QVKATA DLG в BLING CLUB! Въпроси към титаните?
04 Февруари 2018, 18:53
Идният четвъртък 08.02.2017 партито в BLING CLUB ще бъде епично и ще бъде грях, ако го изпуснете. Два големи морски Юса пристигат в Пловдив - Madmatic & Qvkata DLG, за да демонстрират нагледно кои са най-лиричните титани в хип-хопа. Качественият рап..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+