KITA: Готвя нов проект, с който ще вдигна нивото!

10720
22 Март 2018, 19:41

Валентин Василев – KITA, стъпи на сцената едва миналата година, но е сред онези артисти, които успяха да привлекат вниманието и да си извоюват позиции в бранша. Трупа все повече skill и това си личи от всеки следващ негов проект. В интервю за HiphopArena.bg артистът сподели, че е благодарен на хората, които са го открехнали към рап начинанията. Сериозен играч е и продължава със занаята, като даде сериозни заявки, които се зарече да изпълни в бъдеще. Кой е KITA, откъде идва псевдонимът му, кои са неговите български рап идоли и всичко, което ви интересува, ще узнаете в следващите редове.

 


 

- Много се смях на един материал на DJambore от миналата година, който бе посветен на едно от SHUTDOWN партитата във Fabrica 126… Бяха те представили като „Kita – който определено не е Вальо Кита“… Ако приемем буквално истинското ти първо име и псевдонимът, си си баш Вальо Кита. Откъде идва наименованието и свързано ли е по някакъв начин с Вальо Кита от „Гумени глави“?

 

- Здравейте на вас и на вашите читатели,благодаря за интервюто. За мен ще е приятно да споделя някои по-специални работи с вас…

Нямам нищо общо с Вальо Кита от „Гумени глави“. Моят прякор произлиза от там, че, когато бях малък, имах аквариум с риби… И ги изваждах от водата и ги ядях - до деня, в който едни приятелки не ги убиха . Изсипаха във водата им водка и цялата храна, която е предназначена за 1 година напред….

 

- Преди да чуем нещо от теб дълго време те наблюдавахме като участник в други музикални видеоклипове. Чрез колаборацията „2 телефона“ ли осъществи първата ти крачка към рапа като изпълнител и изобщо – какво те вдъхнови да започнеш?

 

- Да, взимал съм участие в доста клипове. Приятно ми е… Обичам камерата и тя ме обича. „2 телефона“ беше стартът на тази игра, в която всеки иска да е най-напред. Бях вдъхновен още от малък и винаги съм го носил в себе си… Просто явно тогава се срещнах с хората, които ми дадоха тласък и ме научиха на доста работи, за което съм благодарен!

 
- Рапърският ти имидж е доста „груб“, ако можем така да го наречем, съдейки по текстовете и агресивния флоу. Такъв ли е Валентин Василев в реалния живот?

 

- Образът на Кита преразказва живота на Валентин. Нещата са така, както се случват. Пея за това, което съм видял, за това, което съм изживял. За някой може би е странно, на други може да им се струва смешно, но тези, които ме познават, знаят що за човек съм наистина.

 

- Провеждаш тренировки по Муай Тай. От колко години практикуваш този спорт и съществува ли за теб тясна връзка между рапа и бойните изкуства? Доста го използват като „надъхвация“, когато са в залата…

 

- В момента не провеждам тренировки, а се готвя за състезание през април. Практикувам муай-тай от 5 години, като съм имал паузи… Както пея в една моя песен – „кръшках от тренировките, не ходех редовно'' - много е важно в каква среда ще попаднеш, защото има хора, които ти влияят зле…

Благодарен съм на тренировките и на моя треньор Сергей Петров, понеже те ме научиха на постоянство и дисциплина.  И може би ако не тренирах и не се нахъсвах, щях да се откажа да правя рап… До всички, които четат това – тренирайте, спортът е здраве и красота!

 

- В представянето в официалната ти страница на Кита пише, че той е „различен и интересен артист в ъндърграунд рапа“… Следиш ли какво се случва на тази сцена и имаш ли любимци сред българските ти колеги?

 

Разбира се,че следя. Всеки следи, всеки гледа как се развиват другите… И да, смея да кажа ,че съм интересен и различен. Някои ме разбират, други не, но само времето ще покаже… Едни са на върха сега, но после идват други артисти, които се налагат и така…

Моите любимвци сред българските изпълнители отдавна не пускат парчета... Например Kingsize, Bissolini, Jentaro

 

- Какви са очакванията ти от рап заниманията? Искаш ли това да ти носи доходи, тъй като все пак инвестираш средства и в студийна дейност, и в клипове или е просто за хоби?

 

- Разбира се ,че искам. Tова е нещо, което обичам да правя. С това искам да се занимавам и да развивам себе си в тази насока.

Инвестирам в себе си… Аз съм като проект в дългосрочен план. Нищо, което идва лесно, не е за дълго… Помнете го от мен!

 

- Доста често пускаш клипчета във Фейсбук, в които разказваш забавни истории и засягаш най-различни теми… Замислял ли си се паралелно с нещата да си направиш и свой влог-рубрика? Виждам, че хората доста се кефят на влогъри и това им носи голям успех, и популярност…

 

- Както казах по-горе - аз обичам камерата… Редовно си правя всякакви шантави клипчета. Така поддържам образа на Кита. За дневни влогове съм мислил, понеже един мой ден се развива доста интересно,но ще видим… Тайна!

 

- С Капо и Емпорио от БНР се е получил интересен съвместният ви проект. Имаш ли планувани колаборации с други артисти?

 

Това е малко стар проект,но излезе наяве… В крайна сметка се получи добре, момчетата от БНР набраха доста популярност и хората ги харесват. Планувани колаборации нямам, но съм отворен за предложения.
 

- А самостоятелни проекти… Кое ще е следващото, което феновете да очакват,  след „Карма“?

 

„Карма“ беше един трак без клип, който лично на мен много ми харесва и реших да го споделя с аудиторията… Но готвя нещо, с което ще вдигна нивото. Бъдете в очакване! 

- Много се спекулира по темата с раздялата ти с Murda Boyz. Момчетата не се изказаха особено ласкаво по казуса в предаването „ЙоМрук“, но и недоразвиха напълно гледната си точка. Какво се случи?

 

- Има различни гледни точки по този въпрос. Аз към тях нямам лоши чувства, помогнаха ми в началото… Научиха ме на доста работи, за което съм благодарен и го оценявам. Но те не помогнаха за моето развитие като артист. За някой работи може би най-вероятно аз греша ,но за някой работи те грешат.

 

- Засне няколко клипа с Jason Brad Lewis. С него ли най-много ти допада работата що се отнася до музикални видеа или е било моментно сътрудничество?

 

- Много добри видеа, много съм доволен и благодарен! Той ми дава ценни съвети, а аз гледам да се вслушвам, понеже той от дълго време е в музикалния бизнес.

 
- Какво пропуснахме да засегнем като тема, нещо имаш ли да добавиш или да се обърнеш към фенове или някой друг чрез нашата трибуна?

 

Подкрепяйте това, което правим, приятели! Ние го правим за вас, взимайте поука от грешките си, следвайте мечтите си. Бъдете постоянни в това, което вършите и ще успеете !

 

Автор: КАЛИНА ВАСИЛКОВА @ HIPHOPARENA.BGКоментари
Подреди по
0
Santana
преди 3 години
Lud lud si bate
0
Марио Генев
преди 3 години
Вече знам що ти викат кита

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+