Joker Flow и 42 при Милен Цветков: Не правим музика за масовата аудитория и летни sh*t-ове

16854
14 Юли 2016, 14:47

Joker Flow и 42 също се разписаха в „Часът на Милен Цветков“ по NovaTV. Те бяха поканени, за да представят тяхното ново съвместно парче – „Има ли в менюто ви“.

 

Водещият запита двамата рапъри дали смятат, че с тази социална песен ще достигнат до масовата аудитория. Joker Flow обясни, че неговата цел и тази на 42 не е да угаждат на повърхностните музикални потребности на масовата аудитория.

 

Ако ще сме популярни – по-добре да е по този начин, отколкото да си изкривим мисленето. Летните хитове – какво са? Самият израз „летен хит“ е смешен. Това са глупости... Летен shit… Почти едни и същи изпълнители всяко лято правят идентични парчета – слънце, плаж, море, хахо-хихи... Проблемът е, че това се консумира...“, заяви Joker-a.

 

Милен Цветков: Какъв е случаят с „Има ли в менюто ви“?

 

J.F.: „Има ли в менюто ви“ е подигравка с чалгализацията и всички нелепости, които се случват в момента.

 

42: Не говорим само за музиката, говорим за мисленето на българския народ. Аз не обвинявам българския народ, така са ни възпитали, така го правим. Говоря за това как ни манипулират.  И това не е от вчера.

 

J.F.: Това е балканският дух. Такъв ни е манталитетът, такъв ще си и остане. Ние сме свикнали да си говорим на маса, пред 5-6 човека. Това, което се каже на масата, след седмица бива забравено от въпросните 5-6 човека. При нас както е, ние сме млади българи. И разликата между нас и останалите наши връстници е, че ние сме рап изпълнители, имаме мнение. Нашето мнение, казано по този начин, може да стигне до 500 или 5 000 човека. Останалите – 5 човека на масата ще ги чуят и ще забравят.

 

 


Свързани новини
Рапърски Истории 2 3761
42: Имам чувството, че изкуството бе изместено от ПР-а
16 Май 2016, 11:27
42 се bdquo;изповядаldquo; пред teahtalks.com, а акцентите от всичко казано от него, могат да се обобщят долу-горе така: Артистът споделя пред интервюиращия, че в музиката трябва да се експериментира, но това да се случва отговорно: bdquo;Трябва..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+