Ицо Хазарта: Мишо Шамара и „Гумени глави“ са важна част от историята на BG рапа и това никой няма право да го отрече!

14749
14 Май 2017, 19:00

Ицо Хазарта и „Ъпсурт“ снощи сбъднаха поредната си мечта – да огласят зала „Арена Армеец“ със собствен концерт. До тази стъпка се е стигнало съвсем естествено – от години групата пълни клубовете из страната, а Ицо споделя, че често пъти, когато пеят те, заведенията дори се превръщат в претъпкани.

 

Тази зала обаче е нещо грандиозно и ние искаме да дадем всичко от себе си, за да може всеки да почувства енергията, заради която я има група „Ъпсурт“ толкова време“, обясни още рапърът непосредствено преди концерта им в интервю за „24 часа“.

 

Хазарта сподели, че истината, за да имат фенове от всякакъв възрастов калибър, при това толкова много, се крие в песните: „Каквото и да прави един изпълнител, ако няма хубави песни, нищо не става. Интересното е, че има някои хора, които така и не искат да приемат това за истина, и неизменно търсят причините за своя провал извън себе си“.

 

Запитан с какви глупости не искат да занимават него и групата му, той поясни: „С хора, натрапващи по всякакъв начин простотията си и опитващи се да наложат простотията като новото „модерно“. И друга невероятна глупост – възхищението към боклуците“.

 

Друга гореща тема, по която Ицо внесе яснота, бе рядкото пускане на нови песни на „Ъпсурт“. Това се дължи на заетостта на всички членове и тъй като не е честно спрямо феновете им, обеща, че съвсем скоро нещата ще се променят. Много от проектите им вървят към финализиране и предстои да бъдат представени.

 

Хазарта обясни и за някогашния си конфликт с Мишо Шамара: „Нас ни вбесяваше начинът, по който крадеше песните си и имитираше поведението и стила на някои американски рапъри. Той пък ни смяташе за едни софийски лигльовци, пробутвани от медиите. С времето ние разбрахме, че той просто е търсел своя начин да изкарва пари в ненормалната ситуация, в която бяха поставени българите през деветдесетте години. Той от своя страна видя, че не сме тези, за които ни е мислел. Така тази глупост приключи и всеки от нас продължи по пътя си“.

 

След този отговор е запитан дали „Ъпсурт“ се считат като победители, след като Мишо Шамара вече не е на музикалната сцена, на което Ицо отвръща: „Не, защото няма състезание. Мишо и „Гумени глави“ са важна част от историята на българския рап и това никой няма право да го отрече, независимо дали му харесва, или не“.Коментари
Подреди по
-5
Цеци
преди 3 години
Шамара винаги е бил номер 1

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+