Hoodini: Свикнали сме всичко да идва наготово! Че и като дойде наготово, пак не сме доволни

1698
07 Май 2016, 12:11

Ако е на аванта, чудно, брат! Хората сме станали много големи консуматори, свикнали сме всичко да идва наготово, че и като дойде наготово, пак не сме доволни, братле! Ама мамка му, и това ще мине,  брат!“,

 

това е само част от интрото на новия микстейп на Hoodini – „#Аванта“ (Vol. 1), а всъщност можем да припознаем нашите собствени недъзи, проявяващи се не в едно или две отношения.

 

В музикален РАП план, например, отлично описва често неуспешната и неблагодарна комуникация по веригата ‘артист < -- > почитател’. Реципиентът на музика, най-вече, обича да не възнаграждава, а само да консумира, „да възприема за даденост“, без да плаща. Или ако реши да плати щедро, то ще е с някое неуместно философстване...


Затова Hoodini черпи с (още) #Аванта. И преди е почерпвал, но сега поне официално го афишира, още в заглавието на компилацията. А сега му донесете сметката, той плаща!

 

А каква е причината за този микстейп и какво точно представлява Авантата му? Ето какво се казва в аутрото:

 

Микстейп на аванта. Единичка, братле! С моите хора си говорим и си викаме: „Абе, я да ги съберем тези парчета и да праснем едно миксптейпче... Да могат феновете да ги чуят тези песни... Да им покажем, че и ние пускаме аванта. Днес ти ще пуснеш аванта, утре те ще ти пуснат аванта. Нека има!“.

 

Този път не ви карат да купувате рап на физически носители. Безплатно е. На аванта. Може да си свалите 7-те трака /с „обажданките“ общо 10/ от ТУК. Освен Hoodini, в тях вземат участие Kaskata, 45th, Cannibal Gang, MWP, Fang, Stambeto. 

... И както казва Hoodini извътре: „Днеска ще има, утре няма да има!“ или компромисния му вариант: „В крайна сметка – ако няма днеска, утре ще има“.
Свързани новини
Интервю 0 1475
Hoodini: За разлика от някои звездоподобни, ние рамки не си слагаме! (I част)
02 Февруари 2016, 08:00
Бургаският рапър и бийтмейкър! Hoodini е едно от най-разпознаваемите лица в българската хип-хоп музика. От дълги години е в основата на продуцентската компания Hood ‘G’ Fam, заедно с брат си Fang. В семейството на HGF неотлъчно до тях и до ден днешен..
Интервю 0 1396
Hoodini: Mного добри BG изпълнители остават недооценени! Това говори само за липса на музикална култура (II част)
02 Февруари 2016, 17:00
Предстои Ви да изчетете втората част от интервюто с рап изпълнителя Hoodini за HotArena. За по-лесното й асимилиране, препоръчително е да сте преминали през първата виж тук.„Багажът стягам, ама не заминавам навън“... Какво трябва да ти се случи професионално,..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+