Хаха! Новото парче на Pavell & Venci Venc – Момичето от квартала е старото на Akon – Good Girls Lie

4211
10 Септември 2016, 14:40

Българските емблематични имена (няма да споменаваме кои, за да не създаваме излишно напрежение) в хип-хоп музиката забелязаха, че нещо странно, но не и учудващо, се случва на т.нар. „вървежен“ български музикален пазар.

 

Вече се появиха няколко публикации във Фейсбук, разобличаващи плагиатството на Pavell и Venci Venc’. Става дума за това, че инструменталът на последната им песен „Момичето от квартала“ страшно много прилича, да не кажем, че е доооста идентичен с този на „Good Girls Lie” на Akon.

 Парчето на Akon излезе тази година – на 18 февруари. Почти 7 месеца по-късно (2 септември, същата година) си имаме вече кавърче на български.

 


Различни представители на музикалната гилдия считат, че въпросното плагиатство е доста непрофесионална проява за лейбъл като Virginia Records.


И питат: „В България чак толкова ли сме лишени откъм креативност? Има толкова български бийтмейкъри, чиито инструментали са уникални и оригинални, и на ниво, а не претоплени кавъри! Защо тези хора стоят в сянка, а на тяхно място са издигнати други -  с осакатено въображение и липса на всякакви форми на креативно мислене?!“.


Ето откъде е купен въпросния бийт, който, според V. R., е дело на Павел Николов-Pavell и Искрен Тончев-Искрата, а не толкова на Glory Music:

Ето и колко струва:

Коментари
Подреди по
0
Jp
преди 4 години
Бийт за 25$!!! Това пари ли са бе хора?! Да не говорим, че бийта е основното нещо в една песен. А аз мислех мойте да ги продавам за 100$ на бийт.
-1
Десислава_99
преди 4 години
Защо предизвиквате излишен хейт - в описанието на песента си го пише - "Beats by Glory Music" Ето: Музика: Павел Николов-Pavell и Искрен Тончев-Искрата (със специалната подкрепа на Музикаутор) // Beats by Glory Music

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+