F.O.: Приготвяме 3 албума: сборен от артисти на Zanimation, „До, ре, ми, ФО“ и „Митеви“

10936
18 Юни 2018, 17:22

След участието си в петък вечер в BLING CLUB (Пловдив), F.O. даде отговор на въпросите от фенове, както и на няколко наши такива. Бургазлията беше изчерпателен по всички теми, така че заповядайте цялата дискусия, плюс снимков материал от въпросната вечер!

 

2018-а се оказа годината на албумите. Ти не се ръководиш по тенденции, но има въпрос от фен (Мартин Йончев), в който се пита дали работиш по нов албум?

 

 

Работим по два албума в момента. По стечение на обстоятелствата и двата се превръщат в три. Единият ще е нещо като сбор от песни на артисти от Занималнята, ако изобщо ги издадем като албум, или ще ги пуснем една по една. Другият ще се казва „До, ре, ми, ФО“, изцяло с мои бийтове и аранжименти. Просто се бавим със снимането на някои неща, за да започнат да излизат една след друга. Ще се пуска в нета за свободно изтегляне, ще има и физически носители, за който иска да си го купи. Третият е „Митеви“, той е с жена ми. Понеже новогодишната ни песен решихме да е друга, а тя ще е част от албума ни, ще забавим и него до Нова година. Той пак ще се тегли свободно и ще има и физически копия, също.

 

 

Следващите два са отново от Мартин Йончев:

 

Занималнята отворена ли е за нови попълнения и какви са критериите, които трябва да покрие, за да дойде при вас?

 

 

Трудно. Затворили сме кръга много сериозно, но всеки, който иска да се пробва - даваме шанс на доста хора. Спартанската, със спартански условия, нищо повече от безплатен запис и т.н. Ако някой много ме впечатли, давам му по някой съвет. Но, за да влезеш в Занималнята, първо си помисли какво искаш на 100%. И второ – не го решавам само аз, така че… Пример ти давам - има едно момче при нас, което вече втора година кара при нас стажантската, няма нищо изкарано от него, но пък тази година направи брутални дема, които тепърва съм готов да издам, даже на някои съм влязъл и аз. Нито е бил официално от Занималнята до момента, нито нищо. Сега вече е официална част и още официално никъде не сме го обявили. Ние си знаем, като му дойде времето. Ние сме се събрали за музика, не за ПР.

 

Би ли направил песен с неизвестен изпълнител, ако ти хареса стила му?  

 

 

В момента правя с няколко, дори.

 

 

От Даниел Станимиров: „Песните след "Пречим" са ти някак си еднотипни, няма разнообразие... Мен си ме кефят лично, но някак си виждам как губиш популярност заради други псевдо рапъри, които правят песни за "купон"... Ще е яко ако ти правиш такива, но с твоя си стил... Разнообразие му е майката... Не ме разбирай погрешно, поздрави!!!“

 

Имаме го това в предвид, просто повечето от песните, които излязоха, бяха предвидени за видеа. С останалите, които бяхме предвидили да излязат, имахме различни препятствия. Филмът е такъв, че има парчета, които не искам да ги пускам сега, за да ги сравняват с това, което в момента е на тезгяха. Не, че е обидно за мен, просто няма смисъл, искам да си изчакат времето… В момента всичко е скандал, текстовете не се слушат достатъчно и това, което съм написал, ще мине между капките. В тези албуми, които споменах, има доста такива песни, в стил „Визитка“, „Минута по минута“.

 

 

Тихомир: Кога ще пуснеш тениски на „ZANIMATION” за продаване?

 

 

В момента пускаме тениски, шапки… Мъжки, женски. Просто сме в процес на организация на един фестивал на 3-4 август – „GOLOKA FEST”, заедно с нашите партньори от „GOLOKA”, и затова сме ги поставили на по-заден план. Но дотогава ще гледаме да изкараме някакъв мърчандайз. Но не наблягаме на това, за нас е по-скоро за някой, който ще си го държи на секцията, отколкото някакво основно перо… Тъй като анимацията покрай цялото това нещо не оправдава финансите...

 

Nassir: Какво се случи с V:rgo?

 

Пусна ми жалба. Нападнаха ни седем паляка двама човека. Не можаха да понесат последствията след като ме удари в гръб. Бяхме пожелали „Лека вечер“ на момчетата и след мен, зад гърба ми, на паркинга чувам: "Защо не го набихме тоя, F.O.-то е жена". И се върнах и попитах на жена ли им приличам… При което, като ме удари в гръб единия, не можаха да понесат последствията момчетата… Не сме били повече от двама души, нямаше никакви пет момчета охрана… Няма нищо такова, лично аз си слагам името зад това. Не се гордея с постъпката си, но като ме удари някой в гръб… Не съм отишъл да се бия там по никакъв начин, в заведението съм имал работа с управителя. Даже се бях обадил да попитам дали са там тия момчета, да не им правим реклама. Както ни беше казано, че ги няма – отиваме и се засичаме на паркинга. Ходил съм, писал съм обяснения. Първата  жалба, която това момче ми беше писал, беше пусната два месеца преди да се видим изобщо, преди да го познавам… Пуска ми жалба, той и пет паляка, за заплаха за убийство. И на живо ми вика: „Виж братле, няма филм, ето няма beef, ето виждаме се“, и викам: „Ами какви са тези жалби, след като не сме се виждали досега?“, след което той отвръща: „Ами те T-Lay-ката и Жоро – D-Zasta искаха да ти направят там някакви мръсотии и им казвам: „Лека вечер, момчета“ и си тръгвам. След това се случва немислимото и момчетата ми пускат жалба. Нали ме нападнаха уж 7 човека, двама уж ми чупиха носа, еди кво си, еди що си… На следващия ден всичките измишльотини ги поех на гърба си, нищо не съм казал, а ме викат по районните…

 

 

HiphopArena.bg: Направихте голям цирк пред хората, като решихте да се обяснявахте публично във Фейсбук… Това ли беше единствения вариант истината да излезе на яве, макар че двете гледни точки доста се разминават?

 

 

Не съм решавал да се обяснявам във Фейсбук, просто не съм от тези, които обичат да си мълчат, когато са засегнали семейството ми…

 

 

HiphopArena.bg: Получаваш ли провокации, които да разразят нов спор, който може да ескалира в по-нататъшна размяна на тупаници?

 

 

Получавам постоянно провокации… Пишат ми на лични как въпросният господин пише на фенове,  че съм еди какъв си, еди що си. Извинява се публично. Неговите приятели от „Славейков“, които уж бяха големи, обявиха война, бе… на „Изгрев“. Щели да ме налазват с тръби, на следващия ден си бяха изтрили всичките коментарите… И казваха: „ФО-то е много разбран човек“. Просто отидох сам при тях, на крака, да им покажа за какво става въпрос, да видят за кого пишат… След като неговите приятели го осъзнават, а той не може да го осъзнае, аз оттам нататък няма какво да възпитавам цялата им компанийка…

 

 

HiphopArena.bg: Ти като по-голям и по-опитен в житейски план човек не е ли под нивото ти да влизаш в подобни пререкания?

 

 

100% ми е под нивото, заради това си мълча и не съм пускал жалби, нито съм бил тъпъна. Момчето V:rgo е този, който си търси ПР на мой гръб, но не може да го понесе… Цялата тази работа е дело на интернет хлапета, без работа, които не познават нито моето изкуство, нито неговото, но просто си падат по скандала.

 

 

HiphopArena.bg: Ще ставаш татко за втори път… При толкова работни ангажименти остава ли ти свободно време да се насладиш на бащинството?

 

 

Да, точно заради това се бавят някои неща със снимките. Просто... времето с детето ми, никой не може да ми го отнеме.

 

 

HiphopArena.bg: Преслава е голям герой. Тъкмо когато набере скорост в кариерата и идва ред на ново оттегляне по майчинство… Случил си на съпруга, а?

 

 

Случих, да. Няма какво да се обяснявам. Песента „Личната“ казва всичко.

 


 

HiphopArena.bg: Рамо до рамо сте и на повечето ти клубни изяви, работите заедно и извън участията. Разбирате ли се, когато ви се налага да сте неразделни, без да има време да си почивате един от друг?

 

Ние нямаме нужда да си почиваме един от друг. Като сме разделени, не става работа и идва кофтито. Като цяло не мога да си представя живота ми преди нея, не съм си го представял и след нея. Не се оплаквам от нищо. Караме си се като всички нормални двойки, не ни пука от това къде и какво… Но всичко си минава и продължаваме нататък…

 

HiphopArena.bg: Какво предстои да излезе от Занималнята в близкото бъдеще? Или в по-далечното, ако вече сте начертали плана за 2018-а?

 

Ще излизат нови неща, ще има нов член на Занималнята. Ще има неща с 2 of Us, те и албум подготвят. Ще има фестивал – на 3 – 4 август, информацията я има в интернет. Доста групи са. Ще има музика, която повече на нас ни се слуша, но сме се съобразили и с това какво му се слуша и на някой друг. То си личи от line-up-а, много е шарено. Като цяло искахме да смесим публиката, много е трудно начинанието, но пък стане ли така, че да ни има втора година, ще го превърнем в една хубава традиция, дай, Боже!

 

 

Интервюто проведе: Никола Пайтаков BLING Entertainment
Частични въпроси и цялостна обработка: Калина ВасилковаHIPHOPARENA.BG

 


Свързани новини
Любопитно 0 12576
Какво ново е забъркал F.O.? Новият му проект „Пречим“! (Видео)
04 Юли 2016, 11:09
4 месеца по-късно, след излизането на „Абсурден“, F.O. изскача с новия си проект „Пречим“. Най-доброто MC за 2013 и 2015 година замлъкна след като пусна в началото на март социалното си парче „Абсурден“. През тези „тихи“ месеци обаче рапърът не спря..
Интервю 0 8413
Ден преди премиерата на „Пречим“ – ексклузивно ИНТЕРВЮ с F.O.!
06 Юли 2016, 13:30
Новото попълнение на hiphoparena.bg – Апостол Чакъров - нахлува в Zanimation през една късна лятна вечер и кого намира там? F.O. и съпругата му Peeva, а заедно с тях - няколко техни авери и колеги. Апостол заварва главата на сем. Митеви непосредствено..
Рапърски Истории 1 41935
Честито! F.O. и Преслава станаха родители на момиченце!
07 Септември 2016, 10:53
Петият септемврийски ден дари изпълнителите на хита „Може би“ – F.O. и Преслава Митева с момиченце на име Мишел. Бебето се роди в Бургас и тежи 2,680кг и е високо 49см. „С Преслава сме горди „собственици“ на последен модел момиченце... Чисто нова, на..
Видео 0 10725
F.O. и Peeva показаха малката Мишел за първи път в „Преди обед“ по bTV (ВИДЕО& СНИМКИ)
23 Февруари 2017, 14:33
Тази сутрин в предаването „Преди обед“ по bTV сем. Митеви – Михаил F.O. и Преслава Peeva, представиха своята нова песен „Личната“ и за първи път показаха своята дъщеричка Мишел. Музикалната двойка бе поканена да разкаже за поредното им съвместно..
Видео 0 2017
Първи трак от TR1CKTAPE VOL. 3: MADMATIC, ЖЛЪЧ & F.O. – ГЛАВНИТЕ ГОТВАЧИ
01 Април 2017, 18:44
Това не е първоаприлска шега! Tr1ckmusic пусна първата песен от дългоочакваната трета компилация TR1CKTAPE, която открехва вратата към онова, което ни e приготвил по-нататък. Става дума за „Главните готвачи“, в чиято кухня влизат Madmatic, Жлъч и F.O. ..
Любопитно 5 5605
15 юни, петък: F.O. налазва BLING CLUB! Отправете вашите ВЪПРОСИ, които да му зададем в интервю
11 Юни 2018, 16:22
Рап началникът на бургаския лейбъл „Zanimation“ ще се отбележи със запомнящо се участие в BLING CLUB този петък! По този повод HiphopArena.bg ще проведе интервю с изпълнителя, тъй като с него последно сме се чували последно преди две години. Тогава..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+