Exclusive Interview: БОРО ПЪРВИ говори за новия си албум „Добре дошли“

8894
01 Август 2016, 14:00

БОРО ПЪРВИ, Boreau, Борис Абилити! Тук не става дума за разтроение на личността, а за един интересен персонаж и креативен артист, който феновете отдавна наричат „рапър“. Продуцира и музика, което го изпраща отвъд ограниченията и етикетите...  Преди всичко е... музикант!

 

 

 

Не е нито ъндърграунд, нито пък комерсиален, а нещо различно. И доста добре се котира на скромната ни музикална (рап) сцена. Върл експериментатор с новаторски идеи, попаднал на точното творческо място, за да го разнообрази, да му придаде свежест и чар.  

 

 

 

Какво ще узнаете от и за БОРО ПЪРВИ днес? Няма нищо излишно в интервюто, затова какво друго може да направите, освен да го изчетете цялото?

 

 

 

Измъкна „Танцувам и си пея“ (вкл. Колеца) преди дни... Чухме те да пееш, ама само теб не видяхме да танцуваш във видеото. Що се отнася до него - много хитра идея. Нека уточним, че клипът стана благодарение на един твой статус във Фейсбук с апел към последователите ти -  да се запишат как танцуват и да ти изпратят резултата, след което ще влязат в кадрите към песента...

 

В този аспект – липсва ли креативност на българските артисти що става дума за видеата към парчетата им? Все пак ти и някои други изпълнители показаха, че един музикален продукт може да бъде поднесен с клип, който не е нужно да бъде ултра високобюджетен, и пак да има интерес към него и да бъде оценен?

  

Ами всъщност вкарах едно тънко cameo на 1:02, но знаех, че никой няма да ме познае, защото лицето ми не се вижда. За другите артисти не знам, но на мен вече ми е много трудно да измислям клиповете си, особено безбюджетните. Но идеята ми се появи доста спонтанно, докато си говорехме с Колеца. По принцип тази песен не беше планувана за сингъл от албума, но се получи яко. Благодарности на всички свежи образи, които се включиха.

 

 

 

Въпросното парче е част от предстоящия ти албум „Добре дошли“. Към кои типажи се обръщаш с това приветствие?

 

 

 

Към всички, които имат желание да влязат в главата на Боро Първи за 40-ина минути. Интрото на албума прокарва доста ясно идеята на заглавието, но без да го обяснява буквално.

 

 

 

Разкажи ни малко повече. Колко парчета ще включва, съдържанието ще следва ли определена тематика, на какво звучене си заложил този път, ще има ли featuring-и (ако можеш разкрий ни имена).

 

 

 

Дванадесет парчета върху енергични трап бийтове, но не само. По-минорните моменти този път са доста по-малко и по-прикрити, в сравнение с „Бороугоден“. Като цяло по-свеж проект, аз много му се радвам. Виновникът за повечето бийтове е БОЯТА, а три песни са върху музика на VITAMIN TZE. Благодарности и за двамата, защото без тях албумът нямаше да звучи по този начин. Надявам се до средата на август да го пусна...

 

За пръв път във вашият сайт разкривам, че в албума влизат MADMATIC, ЖЛЪЧ и DIM4OU. Само яки работи!

 

 


 

„Добре дошли“ има ли аналог с други твои или чужди албуми?

 

 

 

Ами допирната точка с Бороугоден е, че основната работа и по двата албума беше свършена сравнително бързо, за месец-два. А иначе като звучене, както казах, „Добре Дошли“ е по-игрив и е повлиян от всичко, което съм слушал през последната година. От рапа основно: Young Thug, през Drake и Future, до Kodak Black и Gucci Mane.

 

 

 

От доста време насам намираме само Боро Първи, но не сме забравили за Boreau. Намеси се като бийтмейкър в албума ти „БОРОУГОДЕН“. Къде замина той? Ще продуцира ли или ще се завърне към рапирането?

 

 

 

Ами с годините разликата между двата персонажа се разми и вече се придържам към проекта Боро Първи. По-интересен е за мен, а така като гледам и за публиката. Пък и това френско сложно „о“ от три букви (eau) затруднява всички повсемесно. :D
 

 


 

Обичаш албумите. Вече имаш няколко и си на път да извадиш още един. А какво да кажем за съвместните – да очакваме ли „Голям Юс“ Том II с Явката DLG и Madmatic? Нещо с Чукито?

 

 

 

Да, предпочитам да пускам големи пакети от музика, вместо отделни песни. Дори започнах работа по ново EP още преди да съм пуснал „Добре Дошли“.
С Юс-а нещата се развиват бавно, по-скоро поради технически причини. Култовото Studio
21 е на ново място и чакаме да отвори врати и звукозаписната част.
С Чукито от много време бавим едно EP
, за което и без това идеята беше да звучим като Чукито & Boreau от 2011, така че можем да се забавим още малко. А той готви самостоятелен албум до края на годината.

 

 

 

А със сингли планувал ли си да изскачаш в най-скоро време?

 

 

 

Да. Септември се надявам, че ще пусна един интересен проект с едни интересни хора.

 

 

 

От край време все по-често записваш предимно върху инструментали на БОЯТА и RUSTY. С какво успяха да те впечатлят? Разкажи ни малко за тях през твоята артистична призма...

 

 

 

Ами много свежи момчета в живота, но преди да се запознаем, вече ме бяха спечелили с музиката си.  И при двамата се случи така, че бях един от първите изпълнители, които работи по-сериозно с тях и им помогнах да привлекат вниманието на много по-големи артисти върху себе си. Което си е чест и удоволствие.

 

 


 

За хора като мен, които не те познават, е интересно да научим - имаш ли други таланти и хобита извън музиката? Какви са те?

 

 

 

Квася мляко и си измислям несъществуващи манджи. :D

 

 

 

Колегата ми Апостол Чакъров обикновено завършва интервютата си с: „Пожелай нещо на читателите на hiphoparena.bg”. Аз искам да звършим така: Пожелай нещо на себе си, все пак не бива да подценяваме alter ego-то... Хахаха...

 

 

 

Както на вас, така и на мен, пожелавам живот и здраве. Късметът и талантът идват с работата. „Не вярвам в таланта, 'щото трябва да се бачка“. Аз отивам да записвам.


 

 

КАЛИНА ВАСИЛКОВАКоментари
Подреди по
0
VARNAISDABEST
преди 4 години
ВАРНАААААААААААААААААААААААААААААА СИТИ! УБИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
-1
Момчето с престилката
преди 4 години
Боро е най-хубавото нещо което се е случвало на модерния български рап. Убивай!
0
Богато Мойче
преди 4 години
Давай мой продължавай в същия дух
0
фалафела
преди 4 години
първо - аз съм Боро първи не познавам Boreau "2 falafellaz" ft. Dim4ou (x Lu) !!!
0
Boro Fan
преди 4 години
Браво очаквам го с нетърпение !!!

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+