„ЕДИНеНИЕ“ - модерният епос, който ни напомня кои сме и защо ни има, откъде идваме и кое е бъдещето ни

5518
14 Юни 2018, 14:03

„ЕДИНеНИЕ“ не е просто песен, „ЕДИНеНИЕ“ е модерен епос, който ни напомня кои сме и защо ни има, откъде идваме и кое е бъдещето ни.

 

Проектът е на Тодор Христов от група Fullclip, а в песента той участва заедно със съпругата си и брат й. Зад прекрасната музика стоят Михаил Михалев(MM Beatz), Таркан Исмаилов (Tarky). Прецизната обработка на звука е дело на Бате Пешо(Studio Buster), а невероятното видео е продукт на Стефан Маринов (Buddubbaz Tape Company) и Петко Андонов (Buddubbaz Tape Company).

 

Специална подкрепа оказват Движение "Възраждане", Танцова школа "Нашенци" / Nashentsi Amateur Folklore Formation, Танцова школа "Emotion Dancing School" и много приятели на изпълнителите, прегърнали идеята на този родолюбив проект. Главно място в лентата е отделено и на дъщерята на изпълнителя - Деница(3г.).

 

Семеен, но и общонароден проект с непреходни послания, както самият изпълнител отбелязва.

 

"Направих го за българите, защото ми е мъчно за тях. Тежка съдба имаме и е време да си припомним кои сме. Когато не знаеш кой си, нямаш вяра в себе си. Липсва ти нужното самочувствие, което да те води напред и да те кара да се чувстваш равен на другите. Хип-хопът е уникално изразно средство, което позволява да се предаде тази енергия и емоция. Мисля, че успях да пресъздам чувствата на много днешни българи. Аз самият преживявам всяка една дума от текста на песента. Ние българите много често гледаме един на друг като на конкурент, дори и като на враг.

 

Така е в колата на пътя, на опашката в магазина, на работното място, дори в блока, в който живеем. Отчуждението и егото са ни завладели и сме забравили, че сме част от едно и също цяло, че ни събира една и съща дълга, и нелека История. Бабите и дядовците ни следват обичаи от незапомнени времена, а това е....безценно, защото означава идентичност. Модерността не е непременно лошо нещо, но не трябва да й позволяваме да заличава коренът ни, защото той е богатство, с което много други народи не могат да се похвалят. И не, това не е преувеличено".
Свързани новини
Интервю 2 2820
FULLCLIP: За разлика от първите 2 вълни, тази третата може да еволюира до трайно явление в БГ музиката
05 Юли 2017, 12:08
Година след парчето им „Обща култура“, Fullclip ще ни представят до броени дни тяхната нова песен „How R U zdr”. Не можем да говорим за завръщане на сцена, тъй като, както казват Тошето и Кемпеса, винаги са залагали не на количеството, а на качеството...

Коментари
Подреди по
0
Десислава Калоянова
преди 2 години
Прекрасна песен! Завладява и възвисява! Благодаря!