Dim4ou след Zanimation: Разигра се театър, но нека има реклама, аз черпя! (I част)

2659
23 Ноември 2015, 17:00
Варненският рапър Dim4ou в момента е сред най-хитовите хип-хоп музиканти не само на територията на родния си град, а в цялата страна. Заради това, и не само, репортер към HotArena се свърза с него, за да коментира различни теми, свързани с професионалния му път, които вълнуват както неговите почитатели, така и тези на самия жанр, в който той твори от години. Артистът се отзова на поканата, отговори на всяко запитване, като бе изключително естествен, директен и изчерпателен, и...

 

 

„... Ей го момчето, с музика стига далеко. Директно от морето, с рими в стил „eко”..."
(Intro/ Tricktape Vol. 1/prod. by Tr1ckmusic)

 

Интервюто с Dimaka ще ви бъде представено в две части, като в първата - в тази, ще поговорим за успеха, за рап ft. поп-фолк, за diss парчета, за Zanimation и за хейтърите. Във втората, която ще бъде публикувана в следващите дни, ще се съсредоточим повече върху вътрешния свят на артиста, ще стане дума за приятелите и за близките му колеги, за мечтите, за любимата му, и като бонус – ще разкрие подробности за предстоящи проекти.

 

„Евала, евала, к‘вато е сега – никога не е била"
(Dim4ou - Евала)


 

Всеки проект с негово участие, независимо дали е колаборация, или солов, се превръща в тотален хит. За онези, които зорко следят рап сцената в България, е видно, че певецът непрекъснато търпи прогрес, става все по-актуален и по-атрактивен. Това доведе до предположението, че в момента Dim4ou е „яхнал“ най-пиковия етап от своята музикална кариера. Звездата увери, че тази констатация е вярна и разкри, че следващата му цел е да покори друг връх, като бизнесмен. Работи върху създаването на свой продукт, с който смята да залее пазара.

 

Ето и следващите обещани любопитности около рап артиста, в рамките на тази част, представени в класическата форма -> въпрос – отговор:

 

„България – Чалгария. К’о да кажа за рапа? Имам дует с Преслава, представи си к’о ста’а"
(Dim4ou - USB / ft. Hoodini, MWP, FO)

 


- Към днешна дата – смяташ ли все още, че почитателите ти не са готови да станат свидетели на дует между теб и някоя от родните ни фолк изпълнителки?

 
- Много ясно, че са готови! Каквото и да направя, истинските хора, които ме слушат, ще си ме слушат дори и да направя чалга. Правил съм римейк на известни чалга песни и няма никакъв проблем, но просто не смятам, че сега е моментът да запиша такава колаборация. Имам още работа да свърша по себе си в музикален план. Всички много добре знаят, че аз си ходех по чалга клубове още преди да стана „рапер“. Като цяло, въобще не ми пука какво пишат малолетните хомобандити в сайтовете, защото нито те, нито критиките им ме „топлят“. Истинските хора и фенове са по клубовете, по концертите, а не пред компютъра вкъщи и не в интернет, пълен с грешни мнения за всичко и за всеки. Една песен с поп - фолк изпълнител... И к‘о? Голяяяма работа! Имам повече от 300 песни - над 100 са студийни проекти. Какво ми пука за една капка в морето? Само тук, в тая малката държавица, сме една шепа хора, а се делим повече от всички други в света...

 

„Това е Jimmy! Сипи ми. Далече от интриги"
(Dim4ou - Баш майсторска / ft. Billy Hlapeto)


 


- Ако някой твой колега те diss-не в песен, как би реагирал? Ще отвърнеш ли на „удара“, или ще подминеш?

 
-
Абсолютен игнор! Не смятам да правя някой известен. Абсолютно подкрепям държанието на Криско, например.. и репликата му: „Карайте са, бийте са, аз пари ще пра‘я! Това е шоубизнес, не сме на улицата, не сме в Щатите .. Не сме и в махалата вече... да ти пляснат един и да се сборите в тревата. За мен това е чиста загуба на време!

 

 

„Двама от изток, и на запад ни знаят – Dim4ou нинджата и F.O. самураят"
(Dim4ou – Визитка / ft. FO)


 

- „Откакто не се ЗАНИМАВАМ – feeling better”, пееш в парчето с Andyto – „На никой“. Основателно ли се тълкува от фенове като „откакто не съм в Zanimation, се чувствам по-добре“? Ако тази „конспирация“ не е вярна... Всъщност... изглежда, че наистина се чувстваш по-добре творчески и професионално, след като се „освободи“ от лейбъла? Така ли е?

 

- Абсолютно грешна конспирация. Нищо общо ... Въобще какво ми го споменавате това „Занимейшън“? Излишна реклама... ОТКАКТО НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С НАРКОТИЦИ, се чувствам по-добре. Откакто не съм на улицата с няколко телефона, оборота и пакета в чорапа, мойчета. Но ми харесва и това разкодиране на думите, в което има също известна доза истина. И да уточним - това въобще не е лейбъл, не е било лейбъл и така нататък... Това е идея на един мой колега, не е моя. Аз не съм бил част от това чудо никога, той сам си го създаде, бута си го и това е.... Аз винаги съм си бил Димчо. Това, че някой хора са нагли и нахални, и спекулират с чуждия успех и име, е друг въпрос... Хората сами виждат и преценяват кой - какъв е. Някви официални обръщения, бордове на директори и разни такива смешки. Вие въобще не знаете за каква пародия става дума .. Но както и да е...- Какво те накара да напуснеш Zanimation?

 

- Пак казвам - аз никога не съм влизал в някаква организация от този тип, че да напускам. Това с обръщението във Фейсбук и изключването, УЖ на мен и АТS, от така наречения им лейбъл, е пълен театър. Някакъв Jay Z все едно... И като цялo - с момчетата се смяхме много. Както и да е, пак излишна реклама, пак от моята слава минутки за тях. Не съм свидлив, аз черпя...

 

 
„И всички кудкудякат, и всички навсякъде врякат, сякаш чакат - да си ги посрещна с лакът"
(Dim4ou - All eyez on ‘D’)

 

 

- Имаш голяма фен маса, която те боготвори. Но предполагам, имаш и не малко хейтъри. Как стои въпросът със завистниците и недоброжелателите в живота и кариерата ти? Много ли са или?

 

- Ами, сигурно са много. Колкото повече те харесват хората, толкова повече и започват да те мразят. Математика! Цифрите растат, като цяло, ако имаш много фенове - ще имаш и много хейтъри, поради факта, че просто достигаш до много хора. Не може всички да те харесват, няма да е нормално. Абсолютно никакво внимание не им обръщам - нито ме обиждат, нито ме надъхват, нито ме интересуват. Скучни са. Някви хорица с проблеми... Какво да им се сърдя, и аз самият съм хейтър понякога - вкъщи, пред телевизора . Какво да правиш, нормални неща от живота.

 

 

Виж втора част ТУК.

 

„Води си бележки, забележки. Aко има нещо - няма нищо!"
(Dim4ou – Забележки / ft. Qvkata DLG)КАЛИНА ВАСИЛКОВА

 

 

 


 


Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+