Dim4ou: Димчо се променя! Mахленското ще остава по-назад и ще бъде изместено от по-стойностен материал

19765
24 Август 2016, 11:52

DIM4OU @ КАЛИНА ВАСИЛКОВА @ HIPHOPARENA.BG

 

На 23 ноември 2015 беше първото ми интервю с теб за сайта HotArena.net. Тогава ми сподели, че „Истинските хора и фенове са по клубовете, по концертите, а не пред компютъра вкъщи и не в интернет“. По принцип е така, но този път сякаш си помислил първо именно за тези, които си стоят вкъщи пред компютъра - пускаш новия ти албум „УНГ2“ най-напред в YouTube. Досега в такива ситуации наблюдавахме как първо се издава физическия носител, а доста време след появата му, съдържанието се качва и в сайтовете за видео споделяне. Разкажи ни малко за нетрадиционната ти хрумка?

 

 

Не го мислих дълго. Още като ме светна идеята и си казах: „ТОВА Е!“, и не съм се съмнявал после в оригиналността на хрумването си. Забелязах, че в този ненаситен свят всички консумират като луди всичко на момента и то се изтърква за 2 дни, след което преминават на следващото. Животни... Хаха ... Затова реших да обуча тази малка "армия", над която мисля, че имам малко или много влияние. Затова давам на вируса това, което иска... Песен, която след два дни бива заместена от друга, всяка следваща по-добра от предната... Да видим какво ще стане сега ?! Искам да проверя как ще реагират... До къде ще стигне това... До колко ще се натовари тази система и успях... Още сме на половината албум, а аз разбрах как мислят, как действат, какво си казват преди да напишат коментар... Направих дисекция на тълпата в нета. В момента са ми като празни бурканчета - виждам през тях. Хаха... Накарах ги да искат този албум на диск, въпреки че го пускам в нета. И сега накрая ще разбера колко ще издържи този балон, който повечето твърдят, че е изкуствено създаден. Интернетът е достъпен за всеки… Ама ЗА ВСЕКИ. Дори котките и кучетата на хората имат страници във Фейсбук. Искаш песен – OK – youtube to mp3 и… download и ти вече я имаш… Но това всеки го може. Сега след като пусна физическите копия – дисковете, ще разбера до колко е реален и колко е надут този балон. 

 

 

Тогава ми каза също, че албумът ти ще е готов до лятото на 2016. Застрахова се с изречението: „Не обещавам, просто съобщавам“. Но успя да изпълниш плана и си спази срока. Но и даде заявка, че ще се постараеш всички тракове от „УНГ2“ да излязат с видеа. Как върви с клиповете?

 

 

Със сигурност ще има поне още 2 клипа... Един малко по-така пипнат на песен, която не е точно като другите ми - като текст и съдържание, но е типично в мой стил и която може би няма да пусна дори и в YouTube дори CUT версия. Ще я имат само притежателите на диска… А другият, а защо не и ДРУГИТЕ... Хаха… Мисля, че поне още 2 песни заслужават улични клипове, махленски картини и сиви пейзажи (поне аз така ги виждам ).. И така, да кажем, 3 за късмет със сигурност... Едно за ТВ и другите 2 за махленските... А за клипове на всички песни от албума не обещавам понеже... Айде ще издам тайната - работя по следващ албум. Вече има 3 песни и започвам да мисля за него и как ще го кръстя и всичко останало. Ако продажбата на този албум е успешна, другият ще дойде експресно.

 

 

Кое прави „УНГ“ 2 по-различен от „УНГ“ 1? Разкажи ни малко повече…

 

 

По структура на песните си прилича с първия. По тема също. Само че този път преобладава трап музиката в инструменталите, което е нормално за 2016. За поднасянето по друг начин вече всички разбраха…  А за това, че след този албум нищо няма да е същото, исках да намекна, че Димчо се променя малко или много и махленското ще остава малко по-назад и ще бъде изместено от по-стойностен материал. По-изпипани песни, по-невулгарни текстове, по-комерсиално звучене, като цяло. Това ще е може би последният изцяло, твърдо махленски албум, който правя. В следващите песни ще видите и чуете един по-различен Димчо... Един човек на 30... 

 

 

Четох коментари под обложките, които публикува във Фейсбук. Феновете се хванаха за песен №11 – Ф.А.С. и най-вече заради признанието в скоби, че бийтът е краден. „Що пра‘йш тъй?“. :D

 

 

Дал съм им малко доза от „стария Димчо“, за който толкова много плачат... Ще чуете... Тя ще излезе цялата в YouTube и е супер интересна и весела песничка с история в нея. Не просто нахвърляни рими, а инструменталът си го гепах.. Накефи ме и си го взех... Ние не крадем, ние си берем… Хаха

  

Само един featuring имаш в новия албум – песента с ATS – „5-6 дена“, която излезе преди няколко месеца и с клип. В „УНГ“ 1 също имаше само 1 feat с Qvkata DLG („Забележки“). И тук се отличаваш от другите ти колеги, които пък се спират предимно на колаборациите. Умишлено ли се стараеш да си по-нетрадиционен или става случайно?

 

 

Това наистина не съм го целял... Просто толкова много ми се работеше сам... А и в последствие, специално за този албум, който е толкова личен, реших, че само моите момчета могат да влязат в него... Между другото, има и още един фийт в албума и той е „420“, в който пее припева. Така, чееНе съм толкова строг

 

 

Преди време беше споделил, че не търсиш някой за feat, докато за обратното желаещи винаги се намират. Май все още е така?
 

 

 

Оо, да... Все още е такаОт фолк изпълнителите до поп и хип-хоп, трап и каквото и който се сетите… Предложенията валят

 

 

За всеки, който следи тази музика, е видно, че непрекъснато новоизгряващи или вече утвърдени изпълнители някак си копират или имитират твоя стил, който ти въведе у нас и който мнозина наричат „махленски“. Как ги възприемаш ти – чест ли е това за теб или не се кефиш на плагиатите?

 

 

ОГРОМНА ЧЕСТ... Пълни ми се душата... Нека да има, нека да правят... Аз самия съм писал на повечето от тях и съм им отговарял на съобщенията, и съм ги окуражавал... Никакъв проблем не е за мен... Все пак „Всички знаят кой?! КОЙ? ДЖИМИ БОЙ“ ;)... Всички знаят от къде тръгна всичко...

 

 

Имаш доста участия, не се спираш, гледам. От 13 август започваш да вадиш на всеки 24 часа песните от „УНГ“ 2. Какво следва след като всичко вече ще е излязло и след края на активния сезон? Ще се отдадеш ли на почивка или ще продължаваш да бачкаш и след това?

 

 

Продължавам да бачкам... Сезонът свършва само за някой... За нас, изпълнителите, НЕ... Летните клубове затварят... НО зимните тепърва отварят... За почивка може би ще си помисля през февруари на рождения ми ден. А иначе, като цяло, с моята половинка успяваме да съчетаем пътуванията по работа с почивки по 1-2 дни… където можем.

 

 

А някакви странични проекти, извън „УНГ“ 2, ще се появят ли скоро?

 

 

Ами изкарахме с БОРО едно парче, което е част от неговия албум... За други не знам… Може би едно парче за албума на Tr1ckmusic, което е фийт, но няма да кажа с кого. И това е… Останалото е може би за „УНГ 3“ ?! :)

 

 

„УНГ“ 2 на физически носител. Кога?

 

 

Труден въпрос... 100% трябва да знаете, че ще го има… Дата и час, и градове, и всичко - такова ще обявя в специално събитие в групата ми... С клипове в YouTube-a ми и навсякъде всички ще разберат. Но за сега… точна дата не мога да дам... Не зависи от мен... Има много фактори, влияещи на това... За постигането на целта ми беше нужна малка помощ и тук е моментът да благодаря много на Константин HRD и Антон Иванов GFE - без тези момчета албумът нямаше да го има! Също и на Денис Касъмов за схематаТой си знае... И това е... Пуснал съм заявка за всичко -  iTunes, Spotify, дискове, министерства, ала бала. Чакаме зелена светлина и палим гумите по трасето, пъък…  да видим докъде ще стигнем

 

 

Пожелай нещо на феновете...

 

 

НЕКА ВИ ИМА!
Свързани новини
Интервю 0 2743
Dim4ou след Zanimation: Разигра се театър, но нека има реклама, аз черпя! (I част)
23 Ноември 2015, 17:00
Варненският рапър Dim4ou в момента е сред най-хитовите хип-хоп музиканти не само на територията на родния си град, а в цялата страна. Заради това, и не само, репортер към HotArena се свърза с него, за да коментира различни теми, свързани с професионалния..
Интервю 0 4338
Dim4ou се самозабрави, но не от славата, а от благодарности към хората, които са му помогнали през годините (II част)
06 Април 2016, 22:03
Без дълги въведения и без излишни отклонения - ето го и продължението на първата част от интервюто с рапъра Dim4ou, дадено специално за HotArena! „И не може все така , нещо трябва да се промени. Не мога цял живот да дърпам и да меря улици... Dim4ou..
Рапърски Истории 0 2401
Dim4ou към феновете: НЯМА УГОДИЯ!
29 Юни 2016, 14:54
Dim4ou отдели и посвети част от следобедното си време на феновете, на които не може да се угоди и които вечно предявяват безпочвените си претенции, веднага щом пусне ново парче...... с това: „Когато пуснах „По цял ден“, всички искаха стария Dim4ou,..
Видео 0 2554
Hoodini към Dim4ou: Ти, като се появи на сцената, вкара някакво течение. Сега пеят по твоя начин
01 Юли 2016, 10:00
Естествени, откровени и директни ndash; Dim4ou и Hoodini отново бяха такива, каквито сме ги наблюдавали винаги във видео интервютата им. Не знаем дали свикнахте с журналистическите наклонности на Hoodini, но определено му се отдава да бъде интервюиращ..
Любопитно 0 1966
Dim4ou обяви кои бийтмейкъри стоят зад инструменталите в новия му албум „УНГ2“ (Виж имената и на траковете)
15 Юли 2016, 15:34
bdquo;Уши, нос, гърлоldquo; 2 се задава! Dim4ou предсрочно разкри кои бийтмейкъри стоят зад инструменталите, разкри с кого ще има featuring, както и всички заглавия на траковете, които ще влязат в албума му. 13 трака, 15 интрото и аутрото! Lu, HRDondabeat,..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+