Ден преди премиерата на „Пречим“ – ексклузивно ИНТЕРВЮ с F.O.!

8154
06 Юли 2016, 13:30

Новото попълнение на hiphoparena.bgАпостол Чакъров - нахлува в Zanimation през една късна лятна вечер и кого намира там? F.O. и съпругата му Peeva, а заедно с тях - няколко техни авери и колеги.

 

Апостол заварва главата на сем. Митеви непосредствено преди да влезе в студиото и да запише поредния си трак. Независимо, че появата на колегата забавя работния процес, F.O. отговаря търпеливо на всичките му въпроси...

 

И така Чакъров, в крайна сметка, излиза от Zanimation с интервю, записано на диктофон, чието съдържание ми изпраща на следващия ден. Пускам записа, за да го преслушам. Редувам непрекъснато натискането на плей и пауза, тъй като не мога да спра да се хиля от това, което чувам на момента, а от друга страна - от смях не мога да чуя следващите им бисери.

 

Няма как да е друго яче когато двама бургазлии, които преливат от чувство за хумор, се съберат в едно помещение...  На другото отгоре се оказва, че са и комшии, а от разговорът им става ясно също, че са записали и съвместно парче.

 

Резултатът от посещението на Апостол в Занималнята ще прочетете в писмен вид. Не е същото като да ги слушаш, но пък определено има с какво да ви заинтригува и в този вариант.

 

 

 

- Разпада ли се „Zanimation”?

 

- Щом сме тук, значи – не. То се чува, вижда се...

 

- Работиш ли с нови хора? Изреди имена...

 

- Работя с много нови хора. Още не сме обявили нищо официално. Пример ще ти дам – едни момчета, които записват с Bisolini доста често – 2ofUs, много сме впечатлени от тях. С тях се задават много сериозни проекти. С Bisolinkata също, но там по-бавно стават нещата, защото там програмата върви с два месеца напред. Работим с нови бийтмейкъри. Имам един любим – Ники WORST – много е сериозен. Със Stinky също работим. Общо взето – само отбрани булдози...

 

Имаме и двама „зелени“ рапъри, които тепърва навлизат и смятат да се занимават с рап. Скоро ще се чуе... Имаше една наша група, чиято марка си взехме. Става дума за „NNZ“ – мислим да я обновим... с нови лица. Целта ни е да постигнем нещо като школа – не правим на никой напук. Който си е минал по реда, си е минал. Нека си създава от там нататък своя среда и фенове, следващите по веригата и така... Не казваме, че сме най-добрите, но даваме на всеки един шанс да стане такъв някой ден. Така де, не на всеки, а на всеки, който ни впечатли... За да няма обидени.

 

- Как смогваш с всичките тези участия? Всъщност малко ли са, много ли са...?

 

- На мен винаги са ми малко. Но са достатъчно. Аз съм женен – по-добрата ми половина се справя с по-досадната част от работата. Сериозна подкрепа получавам. Освен това M.W.P ми е кум, като цяло сме едно сериозно семейство. JAY и Keranov се справят чудесно. Разпределили сме си задачите, няма к‘во да стане, ‘дет‘ се вика. Новите момчета, които се учат, бързо се учат и напредват и помагат. Имаме нов тон режисьор – Peko от Studio 367.

 

056 – 367 – няма 6-5! В Търново се запознахме с едни наши приятели... Така че... нещата си идват на мястото, времето само спори с нас...

 

- Да очакваме ли нещо ново, лятно?

 

- Очаквай един шамар зад врато. Очаквай неочакваното. Маняк, аз да не съм Криско? Аз не правя такива планове: „Сега ще пуснем лятна песен, сега ще пуснем ски песен...“. Нищо лошо против момчето нямам, то си прави песни за лятото. Само ако погледнеш за к‘во става въпрос - има си хора, които наистина си вадят парче за лятото и парче за зимата. Ние реално си правим песните на връх Нова година. Рядко целим дати.

 

- Какво обичаш да правите през свободното си време?

 

- Обичам да имам свободно време. Хаха. Само да споделя, хобито ми е да си търся хоби. Почти сериозно ти го казвам. Не се занимавам с нищо по-сериозно от хип-хопа. Всичко друго е по малко от това, малко от онова. Колкото и сериозно да задълбавам в нещо друго, в един момент съм се отказвал. Но като цяло – напоследък имаме два папагала, на които много се радваме. С лодки се опитваме да се забавляваме. Капитанско ще изкарам. Записах се на яхти – ходя на тренировки по яхти... Хаха... Тренирам яхти...

 

- Кефиш ли се на някой в момента от БГ рапа?

 

- Виж сега... Не знам каква ви е аудиторията, защото напоследък хората трудно разбират какво означава БГ рапът... Но от БГ рапа ме радват толкова много хора, че няма да ти стигне химикалката да ги изпишеш всичките, защото са доста. Няма да ги изреждам, тъй като ще пропусна някой.

 

- За MC-тата от „Back To The Unityкакво ще кажеш?

 

- Всичките от там много ме кефят... Само Jay понякога не ме кефи. Хаха...

 

- Добре. А какво ще кажеш за песента на NDOE -„Зебра“?

 

 

- Много яка, човек! Само че аз и на него съм му казвал за този AutoTune… Не мога да разбера защо? Все едно да боядисаш бялата стена бяла. Разбираш ли? NDOE си го прави същото, аз искам да чуя на NDOE гласа, той ми слага аутотюни. Не можеш да се бориш, брат, той каквото си е решил - това е.

 

 

- Май наистина много те кефи...

 

 

- Много ме кефи! И тази последната „Bibi Song” също много ме изкефи. Въпреки че Черния не си е написал куплета и е използвал само 2 изречения, едно от които няма рима, като: „Отивам до тоалетна с моята половинка“, … малко пауза..., „Биби Я-я-янг...“ и после почва Стефан. Иначе е много яка. Между другото, от известно време в нас това се слуша - „Зебра“ и „Bibi Song”. Хората ще решат, че нямаме песни, ама ние не си ги слушаме вкъщи...

 

 

- Какво винаги си искал да бъдеш попитан по време на интервю?

 

 

- Ами аз никога не съм искал винаги да ме питат нещо. Ама принципно ме кефи да ме питат какво искам да ми дадат.

 

 

- А какво искаш да ти дадат?

 

 

- И какво искам да направят, с какво искам да ме занимават... По принцип не съм разсъждавал по този въпрос, в момента стрелям във въздуха и хората могат да вадят думи от контекста. Но винаги съм искал да ме питат къде искам да ми пратят милиона. Винаги съм искал някой да ми се обади и да ме пита: „Къде и кога го искаш милиона?“ И ме гледай как ги правя седем, седем, седем...

 

 

- А скоро ще снимаш ли нещо ново?

 

 

- В 10 сутринта селфи ще снимам... В близкото бъдеще искам да снимам едно парче с един новоизгряващ-стар рапър, който така и не е успял да си начеше крастата на време и сега успяхме да го излъжем да влезе в кабината. Става дума за Карнака a.k.a InKarnation. Снимаме го заедно с Jay.  Между другото майтап-майтап, но парчето толкова ни хареса, че решихме да го снимаме. Нищо сериозно, просто си правим кефа. Който иска да разбере кой е Карначето Бейби, да гледа видеото. Снимахме и едно лятно парче, което може би му викат лятно, защото ако излезе лятото - ще е лятно. Парчето се казва „Пречим“. Какво и на кого - ще се чуе на 7.07.2016г.

 

 

- Точно това имах предвид като те питах за лятно парче?

 

 

- Е как ще го имаш предвид, като не знаеш за него. Аз сега ще ти разкажа... Хаха...

 

 

- Хайде, разкажи за новото...

 

 

- Новото ни парче за теб е ново, за мен е старо - на една година. Сблъсъци и конфронтации и със самия мен. Войната с АЗ-а хахах, шегувам се. Истината е, че снимахме с един от любимите ми режисьори Rikk (другия е Supers4upen). Заради „Пречим“ даже ходих на тренировки с едни много добри танцьори от Skywalkers, които направо ми скриха топката от танци. Ходих схванат като робот след тренировки. Майтап няма . Измислили са такава хореография, че ме е срам да им откажа. Ще видиш какво чудо. Та така.

 

 

- Какво ще пожелаеш на читателите на hiphoparena.bg?

 

 

- Весела Нова година! Носете си новите дрехи и да слушате вашите и хубава музика. Другото да си го купите.

 

 

 
Автор: АПОСТОЛ ЧАКЪРОВ
Редактор: КАЛИНА ВАСИЛКОВА
 

 

 

 


Свързани новини
Любопитно 0 12357
Какво ново е забъркал F.O.? Новият му проект „Пречим“! (Видео)
04 Юли 2016, 11:09
4 месеца по-късно, след излизането на „Абсурден“, F.O. изскача с новия си проект „Пречим“. Най-доброто MC за 2013 и 2015 година замлъкна след като пусна в началото на март социалното си парче „Абсурден“. През тези „тихи“ месеци обаче рапърът не спря..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+