DarkSide: Без взаимно уважение – няма да има прогрес!

1181
18 Април 2016, 20:45
Как изглежда състоянието на българската хип-хоп музика в момента през погледа на DarkSide (Out In Space Studio)?

 
 „Хип-Хоп Културата като цяло в България доста често е на кантар , тоест - ту във възход , ту има и леки спадове, но едно е сигурно - ИМА Я и винаги я е имало. Разбира се сред неминуемо съществуващата плява , има много , много силни отделни артисти , групи и лейбъли , които не спират да пишат новия завет , новата страница в РАП музиката и Хип-Хопа като култура въобще.
 

Смятам , че от няколко години насам , да речем 5-6г. , има един доста голям подем на продукцията, която си струва да бъде чута , която е с послание , която носи в себе си не само елемент на забавление , ами и сериозност достатъчна , че да прикове вниманието на хората , които са будни и жадни за дълбочина и смисъл в лириката , емоция и енергия от музикална гледна точка и които знаят за какво става дума . Също така има засилено и изразено присъствие от артисти , които наистина дават пример чрез музиката си , защото тя е основен способ за проникване в съзнанието на хората , особено на подрастващите.

 
Способ , който действа върху начина на мислене , мирогледа и всичко останало свързано с личностното израстване . Колкото по-бързо някои хора разберат , че МУЗИКАТА и особено РАП- , има силен възпитателен характер , толкова по-бързо ще се измъкнем от тинята , в която чат-пат се налага да навлизаме  . И в кратце , да кажа за край – ИМА ХИП-ХОП КУЛТУРА , ИМА РАП МУЗИКА и то на доста силово ниво , просто е нужно още време може би , за да се осъзнаят някои ключови фактори , например , че БЕЗ ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ няма да има прогрес!

 
Апелът ми е – БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ И НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ , развиваме едно и също нещо , нека продължим!!!“.
 
 

Свързани новини
Интервю 0 2522
Сам, комерсът, музикална култура не пра‘й! Out In Space – 100% съвместимост между интелект, разнообразие и звук
04 Януари 2016, 11:00
„... Да не забравяме, че на първо място, зад рапа, стои музиката, а музиката е свещена! Рапът може да бъде както много нисша музика, така и много висша музика, в зависимост от посланието на твореца...”. ALEXMALL цитат: RapperTag Bulgaria 6 Рап..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+