Bobkata: С омраза нищо друго, освен падение, не се постига!

31341
03 Април 2017, 20:00
В квартала му викат Бобо Гиганта, на феновете е познат като рапъра Bobkata, а активните Фейсбук (хип-хоп) потребители, за които няма скрито–покрито, го знаят от мрежата като Боби Дрога. В това интервю обаче ще говори Божидар, който преди всичко - душа носи! Земен, откровен, колегиален и мотивиран...
 
 
 
- От колко време се занимаваш с рап и как започна всичко?
 
 
 
- Хип-Хопа винаги е бил част от моя живот, още от малък бях много запален по поезия и до ден днешен чета различни стихосбирки. Искам да сме наясно: това, че правим такъв тип музика, не означава, че не се интересуваме от нищо друго освен от жени, пари и коли. Лично за себе си мога да кажа, че е имало моменти, в които просто съм нямал друг избор, освен да се занимавам с някои незаконни неща. Не искам хората да си помислят, че се правя на ГАНГСТЕР, просто понякога, когато не си в състояние да закрепиш двата края – си способен на крайности. От тези мои дни, в които всеки ден бях заобиколен от млади хора с проблеми, от дните ми, прекарани на улицата, аз започнах да пиша текстове, свързани със средата ни. Аз никога не съм писал текстове за леки жени, затова как имам скъпи коли, поради простата причина, че никога не съм ги имал - всеки мой текст е свързан пряко с мен, с нещата, които съм видял, които съм изпитал, как едно столично момче е правило тук-там нещо, за да има пари в джоба си.
 
 
 
- Разкажи ни за Gyola Boyz... Защо се разпаднаха нещата там?
 
 
 
- Добри приятели сме с Килата, уважение за него и за това, което ми е показал – именно за това как трябва да се изградиш като артист и всички детайли около това – Performance, поведение на сцена, шоу – всичко. В един момент аз просто се почуствах недооценен. Знам, че съм млад, но не можех да чакам повече. При Килата нещата са други – той е на върха в рапа и при него нещата трябва да са повече изпипани. Силно вярвам , че един ден пак ще се колаборираме, времето ще покаже!
 
 
 
- Murda Boyz – работите и като едно цяло, но двамата с Marso поотделно сте толкова различни като изпълнители. Кое / какво ви събра?
 
 
 
- Още от първия път, когато видях Марсо, знаех, че ще работим заедно. Той си ми е по-малкото братче! Винаги, когато трябва, е там. Винаги ще помогне, ако има нужда. Запознахме се в едно студио в центъра. И двамата записвахме за лично удовлетворение, разменихме си контакти и станахме супер близки. Оттам аз имах пауза за около 2 години, поради лични проблеми от различно естество, бях се отказал. Продължавах да правя това, което правех и се занимавах с глупости. През това време Марсо буташе тракове с клипове, които много ми харесаха, харесаха се и на публиката. Реално Марсо ме накара да се върна да правя Хип-Хоп с трака ни „112“, сега връщане няма - обещал съм му!
 
  
- В последните две години набирате доста бърза популярност, а през 2016-а дори бяхте сред най-продуктивните артисти в жанра. Награда в коя категория заслужавахте да приберете, според теб?
 
 
 
- Аз не се интересувам от наградите. Най-голямата награда за мен е, че виждам хора, които ни подкрепят и ни карат да продължаваме напред. Близките ми ме подкрепят и съм щастлив от всичко, което се случва! Може да звучи банално, но наистина е така!
 


 
 
- Добре ли се сработвате с другите изпълнители в жанра? Усещате ли завист, заради това, че нещата ви се получават, а на други – не, макар да се опитват от дълги години? Изобщо важно ли е за вас да ви приемат?
 
 
 
- Аз не тая омраза към никой! Уважавам труда на всеки един артист. Помагам на супер много млади момчета от София и се опитвам да ги стимулирам да вярват в себе си и да следват мечтите си! С омраза нищо друго, освен падение, не се постига!
 
 
 
- Като артисти го играете лоши момчета, които живеят на ръба и непрекъснато предприемат рискове в името на по-добър живот. До каква степен онова, за което пеете, е част от вашия лайфстайл или е просто артистичен образ?
 
 
 
- Както казах в първия въпрос - за мен целта не е да се правя на ЛОШО момче. Аз съм изразил себе си. Вярвам, че много млади момчета и момичета имат същата съдба. За съжаление майка България не е богата държава, всеки прави каквото може, за да оцелее. Много от нас са израстнали с един родител, опитвали са се по някакъв начин да помогнат с каквото могат, за да може семейството да е добре!
 
  
- Разкажи ни за студио 22 Recordings. Кои артисти сте събрали там?
 
 
 
- 22 recordings е мястото, където събрахме нашия отбор – всеки тук си има определена задача, с цел – общото благо:
Drenski, Dukoff, Steezy Spartan  – те се занимават  с продукцията от всякакво естество - бийтмейкинг, мастъринг, миксинг.
Блазей – той движи интернета, занимава се главно с облика ни в социалната мрежа, той държи хората активни и ги информира за всичко около нас.
DJ Turbo – той е Murda Boyz селекторът - на всяко едно парти е с нас.
От артистите, които записваме в студиото, най-активни сме аз и Marso, MBT, Zlatoto, Kita, Tramba и Chibook.
 
 
 
- „Давай, RIDDIM” на Chibook и Bobkata и „ВДИГНАТ ГАРД“ на Marso поставиха началото на творческата 2017-а година за вас. Продължихте с още няколко тупалки като DIEGO MARADONA (Marso, Bobkata, BKS), PICASSO (Marso & MBT), DINAMITI (Tramba x Kozz)… Какво сте ни подготвили за по-нататък? Сингли, колаборации, албуми?
 
 
 
- В момента сме се концентрирали изцяло върху колаборациите между нас. Разбира се имаме много солови тракове, имаме и много парчета, които сме записали с други артисти, но засега ще го оставим в тайна. Албум обаче мислим да пуснем в началото на есента.
 
 

Свързани новини
Видео 0 9658
MARSO & BOBKATA дойдоха с трап корони и „ДИЕГО МАРАДОНА“
20 Март 2017, 14:04
Murda Boyz, в състав Marso и Bobkata, пак са тук и отблелязват гол в трапа с новата им песен „Diego Maradona“. ATV Productions са заснели видеото към парчето, а инструменталът и обработката на аудиото са на Sava и Alek, познати като BKS. Само..

Коментари
Подреди по
0
dr0ga
преди 3 години
Боби Дрога и Кита Сантана #shamanite
0
МБТ
преди 3 години
Bravo Bobi , istinsko momche si
0
Малкия
преди 3 години
Евалата БоБКа Адашче си ! Дрога или не всичко е минало или пък не това никой не знае освен самия ти !
-1
Мария
преди 3 години
Поздравления за статията, мацката е задала страхотни въпроси на които аз лично търсих отговори доста време. ''Вярвам, че много млади момчета и момичета имат същата съдба. За съжаление майка България не е богата държава, всеки прави каквото може, за да оцелее. '' .. А това беше топ оф да топ. Страхотни думи, Боби, дано стигнат до повече хора.
0
MurdaBoyz 4ever
преди 3 години
Nenormalniq ludak si Bobooooooo Gigantaa... Chakame Marselkata i gi ubihte vsichkite
0
Nqkoi
преди 3 години
Nai golemiq si bobka

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+