Боби Ваклинов: Готвя feat с IMP, парчето е чук, обещавам ви!

4397
21 Октомври 2016, 18:55
Много скъпи за мен са моите близки -
живеем щастливо въпреки заплатите ниски.
Скъпи за мен са семейството ми и моя дом -
мястото, където прочел съм първия Вазов том.

 

 

Преди няколко месеца издаде пред столичен вестник, че това е фрагмент от първия ти текст към първата ти песен „България над всичко“. Бил си на 15 години и сякаш още тогава си си задал алгоритъма, към който и до днес се придържаш в музиката – правиш парчета със социална насоченост. На 15-годишна възраст как си визуализираше, че ще протече „рапърската“ ти кариера?

 

 

Строго поддържам тезата, че хип-хопът трябва да има и социална насоченост и да има послание. Все пак се е зародил като форма на протест. Тогава на 15 в главата ми беше само рап. Тогава супер популярни в рап средите в родния Благоевград, а и не само, бяха Almozz Niggaz (понастоящем Star Trik).  В тяхното студио направих първите си стъпки и понаучих това-онова, за което съм им много благодарен. С Марио – MadMan дори в момента подготвяме едно парче заедно. Имам няколко записани трака тогава, които поради компексни причини днес не искам да стават публично достояние. 

 

 

Много интересен номер ти е скроила съдбата – уж се местиш в столицата, с идеята да правиш рап, но телевизията и журналистиката се намесват и променят житейската ти схема. Ако не се е било случило точно по този начин и рапът е бил основното ти занимание тогава, представи си го за момент - какъв ли щеше да е Боби Ваклинов днес?  

 

 

Да, наистина под претекст, че отивам в София да уча и то не къде да е, а в Софийския университет и то „Журналистика”, заминах за столицата. Пъкленият ми план беше да започна да се  занимавам сериозно с хип-хоп, но тогава през 2007. Не ми се получи. Явно съдбата имаше друга идея за мен. Още 2009, млад и зелен, започнах работа в „Господари на ефира”. До ден днешен шоуто е на първо място за мен.  Когато имам време, правя разни парчета, хип-хопът ми е хоби. Надявам се с течение на времето, след упорита работа и достатъчно извървян път и там нещата да станат по-сериозно. Ако не, здраве да е. Нищо не трябва да е на всяка цена.

 

 


При сегашните обстоятелства рапът за теб е хоби и можеш да си позволиш да не изменяш на твоя стил, но ако се налагаше да се изхранваш с рап, би ли се поддал на настоящите комерсиални тенденции в този жанр, които водят до финансов успех?  

 

 

Надявам се, че бих устискал да не се поддам на „модните тенденции”, понеже не са ми много по вкуса. Смятам, че ако си достатъчно истински и добър в това, което правиш, нещата биха се получили и без да изменяш на себе си. Примерите са немалко. Въпреки че смятам да правя и комерсиални и по-парти  парчета.

 

 

Не се криеш зад псевдоним, но предполагам си мислил варианти за такъв. Издай ни какъв можеше да бъде той?

 

 

Като по-малък имах псевдоним, сега предвид  актуалната  ми битност трудно бих наложил такъв. Можеше и Ваклинов да е, де да знам...

 

 

Ако те попитам – на кой български рапър би дал Златен скункс, би било интригантско от моя страна. Ще ми се, но прескачаме, от мен да мине. Но ако го извъртя така – на кого би дал награда Бяла лястовица, вече е друго. Хаха. Е, на кого? И защо?   

 


 

Бяла лястовица трудно бих дал на рапър, пък камо ли български, предвид противоречивата  им природа.  За тях/ нас сякаш по-подходящ е скунксът.

 

 

А ако трябваше да дадеш международна награда, нека я нарека „RAP GOD“, на Eminem ли щеше да я връчиш и защо? Хахаха...  

 

 

Еминем я печели безапелационно! Защото...откъде да започна – най-добрите, дълбоки, остроумни, оригинални лирики. Безпрецедентно добро рапиране и вдъхновяващо алтер его...малко е необективно да говоря за него... предвид, че той е моят кумир, не само от музикална гледна точка.  За мен няма втори като него.

 

 

Издадените ти песни до този момент се радват на интерес и това се вижда. Но все още има хора, които заради изградения ти „телевизионерски“ имидж не могат да те възприемат като рап музикант. Смяташ ли, че все някога ще успеят да разграничат единия ти образ от другия и да го приемат и него?

 

 

Разбирам ги и не им се сърдя. И аз на тяхно място бих си казал: „Тоя пък кога стана рапър“. Друг е въпросът, че се занимавам с рап от ранните ми тийнейджърски години, но не искам да се оправдавам.  А и нали знаеш-  „Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш”  - всичко  с времето си ;)

 

 

Какви музикални планове крои Боби Ваклинов? Сингли, featuring-и, клипове-мипове...?  

 

 

В момента работя върху  едно солово парче, както и едно съвместно с IMP. Между другото много се радвам, че работим заедно с него, следя го отдавна и много ме кефи... В процеса на работа установихме, че имаме много общи виждания и допирни точки помежду си. А парчето е чук, обещавам ви.

 

 

Нека завършим с позитивно обръщение към феновете и представителите на хип-хопа...

 

 

Призовавам за повече хип-хоп в хип-хопа, повече дълбочина и смислени рими, повече послания и отговорност към слушателите. Силно се надявам медиите да обръщат повече внимание на стойностния рап!

 

 

КАЛИНА ВАСИЛКОВА

Свързани новини
Видео 0 4932
Боби Ваклинов и Honn Kong отвлякоха и измъчваха чалга певец
26 Май 2016, 09:25
Фолк певецът Стилиян бе уловен, завързан и смъмрен от Боби Ваклинов и Honn Kong! Това се случи във видеото към новата песен на емблематичния репортер на bdquo;Господари на ефираldquo; bdquo;Кирливата ризаldquo;, в чийто припев влиза неговият колега..
Рапърски Истории 0 2275
Боби Ваклинов за първите си стъпки в рапа: На 15 г. записал „България над всичко“
29 Юни 2016, 16:08
Млад и зелен Боби Ваклинов отпрашил от Благоевград към столицата, за да прави рап, но Съдбата вече имала други планове за него. Телевизията изпреварила музиката...... за която така или иначе Ваклинов все пак и сега намира време. Репортерът към „Господари..

Коментари
Подреди по

HIPHOPARENA.BG ВЪВ FACEBOOK
HIPHOPARENA.BG ВЪВ GOOGLE+